Francis van Broekhuizen, De Verraders

Tijl Beckand had ons gewaarschuwd dat de tranen rijkelijk vloeiden in de RTL4-hit De Verraders. Maar gisteravond zagen we pas echt hoe snel het spel kan escaleren. Vooral voor operazangeres Francis van Broekhuizen ging het een stapje te ver.

Article continues after the ad

Na een vrij leuke opdracht met kleding was het al snel weer tijd voor de Ronde Tafel. De plek waar Getrouwen eindelijk de kans krijgen om een Verrader te ontmaskeren. En dat ging er ditmaal hard aan toe. 

Aan de tand voelen

Sinan Can had gisteravond slechts één doel: om Diederik Jekel 'eindelijk' te ontmaskeren als één van de Verraders. "Ik ga de Raad in met een gevoel: ik steek de boel in brand, ga de boel ontregelen en hoop een Verrader te ontmaskeren. En het zou best kunnen dat het dan ook mijn Waterloo wordt", liet de programmamaker op voorhand weten. Tja, dat waren duidelijk geen loze woorden.

Zijn eigen graf gegraven

Vol overtuiging liet hij zijn medekandidaten weten waarom Diederik één van die leugenaars was. "Degene die ik al dagen observeer dat ben jij Diederik. Iedereen die jij verdacht hebt gemaakt, waren Getrouwen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat jij er één bent." De confrontatie bleef maar oplopen, maar uiteindelijk was het Sinan zelf die het spel moest verlaten. Als kijker wetende dat Diederik, Holly en Kees de boel bedonderen, bleek Sinan goudeerlijk... Maar ja, daar kocht hij niets voor.

Tranen aan de Ronde Tafel

Dat de sfeer omsloeg, ging ook de andere kandidaten niet in de koude kleren zitten. "Ineens is de sfeer zo anders dan de hele dag door", concludeerde Francis van Broekhuizen"Ik kan niet zo goed tegen conflicten en dan breek ik dus. Die spanning is gewoon te veel. Ik heb dit nog nooit zo meegemaakt." Ze wilde het namelijk zó graag goed doen dat het haar opbrak. "Ik merk dat ik gevoelig ben voor peer pressure. Ik wil me niet laten leiden door al die verhalen. Waar heb ik me ingeschreven? Ik word er gek van." 

Gelukkig kan de operazangeres rekenen op de steun van het Twitterende publiek.

De aflevering van De Verraders gemist? Je bekijkt 'm hier terug.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: