In de nacht van zondag op maandag (17/18 september) worden de Emmy Awards uitgereikt! De prestigieuze televisieprijzen worden aan het einde van de middag/begin van de avond uitgereikt in Amerika, maar ook jij kunt het evenement live volgen op FOX.

Article continues after the ad

Opblijven!

Om 02.30 uur wordt er gestart met de rode loper, gevolgd door de registratie van de show, zonder reclame-onderbrekingen! Heb jij van zondag op maandag dus niks te doen en heb je een gezonde interesse in televisie? Dan moet je dit zien. De presentatie wordt overigens verzorgd door talkshowhost en komiek Stephen Colbert.

Samenvatting

Ook de seriefans die liever niet kapot gaan van vermoeidheid maandag, kunnen hun hart op halen. Op maandagavond 18 september om 18:00 uur volgt namelijk een samenvatting van de awardshow met daarin alle hoogtepunten.

Zoveel Emmy’s

Wie er allemaal genomineerd zijn? Dat kun je hier checken. Saturday Night Live en Westworld staan aan de top met 22 nominaties, gevolgd door Stranger Things en FEUD: Bette and Joan met 18 nominaties. Zender HBO heeft bij elkaar de meeste nominaties, namelijk 110 (!).  Niet alle prijzen worden ook daadwerkelijk zondagnacht uitgereikt, daar zijn er gewoonweg teveel voor. Zo heeft Gilmore Girls-actrice Alexis Bledel al een Emmy in onvangst mogen nemen voor haar rol in The Handmaid’s Tale.