Het is je vast niet ontgaan: de ruzie tussen Tucker Carlson van Fox News en Nederlandse historicus en schrijver Rutger Bregman. Naar aanleiding van Bregman zijn boek Gratis geld voor iedereen, waarin hij pleit voor hoge belastingen voor de rijken en het aanpakken van belastingontwijking, besloot Carlson hem te interviewen. Dit liep nogal uit de hand, maar inmiddels heeft Carlson zijn excuses aangeboden... althans hij denkt dat het een excuses is.

Article continues after the ad

In het interview dat hieronder te zien is hoor je hoe het allemaal nogal uit de hand loopt. Het begint als een normaal gesprek, maar al snel slaat de sfeer om en wordt het één grote scheldpartij van Carlson’s kant. Zo zegt hij dat Bregman een klein brein heeft, een 'moron' is, en gebruikt hij meerdere keren het woord 'fuck'.

Excuses? 

Inmiddels heeft Carlson zijn excuses aangeboden voor zijn onbeleefde taalgebruik: “I did what I try hard never to do on this show, and I was rude.” Laat Carlson weten in een video op de website van Fox News

Echt nep

Als tegenhanger geeft Carlson aan dat de boodschap die hij wilde overbrengen oprecht en gemeend was. Dus eigenlijk staat hij nog steeds vierkant achter wat hij gezegd heeft. Bregman werd door Carlson beschreven als “too fucking annoying” en vertelde hem “go fuck yourself”. In zijn video licht hij toe dat hij nog steeds achter deze boodschap staat. "In my defense, I would say that that was entirely accurate. But you're not allowed to use that word on television. So once I said that out loud, there was no airing the segment. It was genuinly heartfelt. I meant it with total sincerity"