Ab Osterhaus, Op1, Ranking the Stars

Ab Osterhaus verbaasde eerder deze week niet alleen vriend en vijand door mee te doen aan Ranking the Stars, maar blijkbaar zichzelf ook. De viroloog heeft zich namelijk alsnog teruggetrokken.

Article continues after the ad

Aan RTL Boulevard legt hij uit dat het om een vergissing gaat. "Ik dacht dat het meer een interview zou zijn. Dit is gewoon een heel ander programma." Ja, dat laatste is wel duidelijk.

Niet verstandig

Ab Osterhaus had dan ook een hele andere bedoeling met zijn deelname aan Ranking the Stars. "De bedoeling was dat ik de mogelijkheid zou hebben om een bepaalde boodschap over te brengen met name over zaken rondom het coronavirus en de pandemie, maar nu ik zie wat het programma inhoudt, denk ik niet dat het verstandig is om daar aan mee te doen." Gelukkig is er - volgens Ab - nog niets getekend, dus daar komt hij eenvoudig mee weg.

Overige kandidaten

Presentator Paul de Leeuw hoeft echter niet te vrezen voor een lege zaal. Eerder kondigden we namelijk al aan dat Marc-Marie Huijbregts, Henk Krol, Gerda Havertong, Patricia Paay en Ryanne van Dorst meedoen (als zij natuurlijk niet op het laatste moment afhaken). Annie Schilder moest het nog even aankijken, maar we verwachten ook dat zij - na alle positieve reacties die zij eerder ontving - gewoon weer aanschuift. 

Wanneer het nieuwe seizoen van Ranking the Stars op tv te zien is, is nog onbekend.