Er is weer goed nieuws voor alle romcom-fans: De uit 1994 comedy-klassieker Four Weddings and a Funeral krijgt speciaal voor Red Nose Day 2019 een vervolg! 

More content below the advertising

Hugh Grant gaf in oktober al hints over een mogelijk vervolg. Na het succes van Red Nose Day Actually, het vervolg op de film Love Actually, geeft schrijver Richard Curtis ook zijn andere romcom-klassieker een korte sequel. Hij is medeoprichter van Red Nose Day, een evenement dat ieder jaar rond maart wordt uitgezonden.

Het vervolg

Het verhaal zal zich 25 jaar later afspelen. Centraal staat een nieuwe bruiloft. Grant keert natuurlijk terug, samen met vele anderen zoals Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah en Rowan Atkinson

Hulu-serie

De shortfilm voor het liefdadigheidsevenement is niet de enige reboot: actrice Mindy Kaling is momenteel ook bezig met het maken van een serie gebaseerd op de comedy-klassieker. Fans kunnen die in 2019 verwachten op Hulu.

Het Four Wedding and a Funeral-vervolg wordt op 15 maart 2019 uitgezonden op BBC One.

 

 

More content below the advertising

Nu Ben Affleck de cape van Batman heeft opgehangen is het tijd om op zoek te gaan naar de vervanger. Welke acteur durft in zijn voetstappen te volgen? Wij hadden al een paar opties op een rijtje gezet, waaronder Armie Hammer. Dat is een goede mogelijkheid gebleken: Warner Bros. is namelijk met Hammer in gesprek gegaan over de rol van Batman, zo meldt Revenge of the Fans

More content below the advertising

Tweede kans? 

In zekere zin biedt deze rol Hammer een tweede kans om Batman te spelen. In 2007 werd hij namelijk door George Miller gecast voor de rol van Batman in de film Justice League: Mortal. Het lot werkte destijds helaas niet mee: door een staking van de Writers Guild of America ging de productie niet door. 

Onzeker

Hoewel Armie Hammer ongetwijfeld een goede kandidaat is om de rol van Batman op zich te nemen, meldt Screenrant daarentegen dat er nog helemaal niets bevestigd is over een dergelijk gesprek tussen Warner Bros. en Hammer. Voorlopig is het dus nog even afwachten op bevestiging, maar het zou zeker tof zijn als Hammer een herkansing op de rol van Batman krijgt! 

Afgelopen donderdag ging Alita: Battle Angel in première. Deze film werd geschreven en geproduceerd door niemand minder dan James Cameron. Hoog tijd om alle titels van deze sciencefictionmeester eens tegen het licht te houden!

8. Piranha II: Flying Killers (1981)

In dit vervolg op de cultklassieker uit 1978 wordt een tropisch resort aangevallen door vliegende (!) piranha’s. Normaal kunnen we dit soort prettig gestoorde B-films wel waarderen, maar dit duffe werkje roept eerder een geeuw dan een glimlach op. Maar goed, je moet het vak ergens leren…

7. The Abyss (1989)

De medewerkers van een boorplatform ontdekken diep op de zeebodem een ras van intelligente buitenaardse wezens. The Abyss is een oogstrelende sciencefictionfilm met adembenemende speciale effecten, die zelfs bekroond worden met een Oscar. Maar het feit dat de aliens vriendjes willen worden met onze helden, maakt deze film er niet bepaald spannender op...

More content below the advertising

6. Avatar (2009)

Met een budget van 237 miljoen dollar is Avatar de meest ambitieuze film op het cv van James Cameron. En het is niet moeilijk om te zien waar dat geld aan is opgegaan: revolutionaire 3D-effecten die garant stonden voor een volstrekt unieke bioscoopervaring. Jammer genoeg konden de verbluffende visuals niet helemaal verhullen dat het script wat aan de magere kant was. Niettemin kunnen de fans uitkijken naar een heus kwartet Avatar-vervolgen!

5. Titanic (1997)

Voor fans van de regisseur was het even wennen: een mierzoete zwijmelfilm van de regisseur van bikkelharde actiefilms als Terminator 2 en Aliens. Maar wie zich daarover heen kan zetten, wordt getrakteerd op een meeslepende reconstructie van een van de grootste rampen uit de geschiedenis. En de chemie tussen Leonardo Di Caprio en Kate Winslet is moeilijk te overtreffen!

4. True Lies (1994)

Als het over het James Cameron gaat, wordt True Lies vaak over het hoofd gezien. Ten onrechte natuurlijk, want deze actiekomedie vol vaart en humor is een van de beste films in zijn soort. Arnold Schwarzenegger speelt een geheim agent die zich voordoet als computerverkoper. Maar zijn echtgenote (Jamie Lee Curtis, altijd leuk) blijkt er ook een dubbelleven op na te houden!

3. The Terminator (1984)

Aangezien James Cameron slechts een klein deel van Piranha II: Flying Killers had geregisseerd, ziet hij The Terminator als zijn echte debuutfilm. Deze bloedstollende technothriller biedt dan ook alles waarmee Cameron naam mee zou maken: spectaculaire sciencefiction en baanbrekende speciale effecten. Daarnaast vormde The Terminator zijn eerste samenwerking met Arnold Schwarzenegger, die hier de perfecte moordmachine speelt!

2. Aliens (1986)

De mensheid is onder te verdelen in twee soorten: zij die Aliens de beste film uit de reeks vinden en zij die er lelijk naast zitten. Dit vervolg op de toch al niet misselijke sciencefictionklassieker uit 1979 overtreft zijn voorganger in alle opzichten: meer actie, meer spanning, meer gore en natuurlijk… meer aliens. Game over, man! Game over!

1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Net als Aliens is Terminator 2: Judgment Day een film die zijn voorganger ruimschoots overtreft. Niet alleen qua verhaal en speciale effecten is dit een enorme stap vooruit, ook de casting is perfect: Arnie is even stoer als grappig als de titelheld, Linda Hamilton overtuigt als actieheldin en Robert Patrick is als de T1000 een van de beste schurken uit de sciencefictiongeschiedenis. Aangezien The Terminator al een vijfsterrenfilm was, kunnen we niet anders dan deze blockbuster op de eerste plek zetten. Nu maar hopen dat het zesde deel in de reeks de serie eer aandoet!