Angela de Jong

AD-columniste Angela de Jong, die momenteel geniet van haar vakantie, krijgt het zwaar te verduren. Collega-columnist Marcel van Roosmalen stort namelijk een bak ellende over haar heen.

Article continues after the ad

"Ik vind haar dus écht verschrikkelijk", zegt Marcel in de Playboy. "Ik snap niet dat een krant een huisvrouw stukjes laat schrijven over televisie met de achterkant van een bezem."

Helemaal los

Marcel loopt helemaal leeg, laat zijn Angela-ergernissen de vrije loop en treedt in de voetsporen van andere BN'ers, zoals Albert Verlinde en Gordon, die zich ook groen en geel ergeren aan Nederlands bekendste tv-columniste. "Ze kakelt maar wat. En daar mag wel wat over gezegd worden, vind ik."

Ga weg!

De schrijver kan er niet tegen wanneer 'mensen die niet veel kunnen, wel een podium krijgen'. "Daar erger ik me rot aan. Ga weg, denk ik dan!" Marcel verbaast zich vaak over de houding van Angela. "Het is toch ongelooflijk dat zij zegt dat Humberto er niks van kan. Of denkt dat ze wel even de talkshowoorlog kan beslissen? Schei toch uit." Vindt hij dan dat ze teveel 'macht' opeist? "Eerder te veel aandacht. Dat komt door haar krengerige karakter." Nou, euh...wij hebben onze dagelijkse dosis zuur nu ook wel gehad...