Floortje Dessing heeft vandaag de eerste stem uitgebracht voor de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring. De presentatrice, die de publieksprijs vorig jaar om haar vinger mocht schuiven, opende daarmee de stembussen.

Article continues after the ad

De keuze was moeilijk, zegt Floortje in een video van Televizier. "Je gunt het iedereen en je weet hoe veel het betekent voor de makers. Er zitten ook programma's tussen waarvan ik de makers ken en die gun je het natuurlijk ook nog eens extra, dus het was bijna niet te doen", aldus de presentatrice, die naar eigen zeggen drie favorieten heeft. "Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor eentje waarvan ik denk dat die echt heel goed en heel sterk was dit jaar." Voor welk programma Floortje uiteindelijk zelf koos, is overigens niet bekend.

In de afgelopen maanden werden door het publiek en een jury 25 programma's geselecteerd. Daaruit komt uiteindelijk een shortlist van drie genomineerden. Het publiek kan vanaf nu ook stemmen op de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator, presentatrice, acteur en actrice.

Stem nu ook op je favorieten! Dat kan op deze plek!