Floortje Dessing, boek, reisverhalen

Floortje Dessing vliegt al jaren van de ene prachtige bestemming naar de andere voor haar reisprogramma's en ontving daarvoor zelfs ooit een Gouden Televizier-Ring. In november deelt ze in het boek 50 inzichten na 25 jaar reizen precies wat ze hier nu echt van heeft geleerd.

Article continues after the ad

Dit nieuws maakte uitgeverij Meulenhoff Boekerij vandaag bekend via hun najaarsbrochure.

25 jaar in het vak

Floortje zit dit jaar precies 25 jaar in het vak en dat moment mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom brengt ze in november van dit jaar een boek uit, dat - zoals de titel al doet vermoeden - vol staat met vijftig handige inzichten. "25 jaar lang heb ik de meest bijzondere mensen mogen spreken en heb ik de verste hoeken van de wereld bezocht. En dat heeft zo ontzettend veel voor me betekend, ik heb daar zo veel van geleerd. Die inzichten wil ik met iedereen delen", laat ze weten.


Heden vs verleden

In het boek blikt de presentatrice (die eerder al boeken schreef als 365 dagen onderweg, 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben en 100 wereldplekken die je gezien moet hebben) terug op haar leven: de drang naar avontuur, kampeervakanties van vroeger en het begin van haar carrière. Dit wisselt ze af met verhalen over de huidige realiteit met de coronacrisis (waardoor ze noodgedwongen in Nederland moest filmen), vliegschaamte en de klimaatverandering. 

50 inzichten na 25 jaar reizen ligt in november van dit jaar in de winkels.