Floor Jansen van Nightwish

Dat Floor Jansen kan zingen, hoeft ze inmiddels niet meer te bewijzen. Maar dat deze metal-godin ook een Disney-fan is, is nieuw voor ons!

‘Let it Go’

Floor Jansen werd al aanbeden in metal-kringen, voordat ze doorbrak bij het grote publiek in Beste Zangers. Maar met haar nieuwste hit lijkt de Nightwish-zangeres zich op een nieuwe (en bovenal jongere) doelgroep te richten. Floor plaatste afgelopen weekend namelijk een cover van de Frozen-hit ‘Let It Go’ op YouTube. Gelukkig is die ook voor haar volwassen fans prima te pruimen!


Metal-jasje

Voor de gelegenheid heeft Floor Jansen de Disney-oorwurm gestoken in een metal-jasje. “Freja (haar dochter, red.) luistert al maanden naar ‘Let It Go’ uit Frozen”, schrijft de veelzijdige zangeres bij de video. “Omdat ik het leuk vind en omdat ik het optreden voor jullie mis, heb ik besloten het te coveren.” Blijkbaar missen de fans Floor ook: de video is in twee dagen tijd al meer dan 367.000 keer bekeken!

Article continues after the ad

Beste Zangers

Net als veel van haar collega’s, is Floor Jansen hard getroffen door de coronacrisis. In maart moest haar band Nighwish een grote tournee door China afblazen. Dichter bij huis had Floor een verpletterende indruk gemaakt met haar optredens in Beste Zangers 2019. Een van de vele hoogtepunten aan haar deelname was het duet met operazanger Henk Poort. De Frozen-cover is een heerlijk zoethoudertje, maar hopelijk kunnen we snel weer live genieten van deze waanzinnige zangeres!