Erica en Martien Meiland

Une catastrophe?! Nou, dat valt ook wel mee, maar een kleine catastrophe kunnen we 't gerust noemen: de Meilandjes hebben hun bekende Franse kasteel nog niet kunnen verkopen en daarom gooien ze - volgens Shownieuws - de vraagprijs flink omlaag...

Article continues after the ad

Shownieuws baseert zich op een B&B-verkoopsite. Daar staat het immense Marrilaux-kasteel - check alle indrukwekkende specs hier - voor een lagere prijs dan we dachten. "Zo vroegen de Meilandjes eerst 1.250.000 euro voor hun Franse kasteel, maar inmiddels is de prijs verlaagd tot 998.000 euro. De koper krijgt overigens ook al het meubilair, de boekingssite, linnengoed, een zitmaaier en al het servies bij aankoop van het chateau. Ook de gerenoveerde gîte voor zes personen is erbij inbegrepen."

Chateau oh no

Inmiddels zitten de Meilandjes in Hengelo (en daar is niet iedereen blij mee) en gaan ze af en toe naar Frankrijk voor zaken rondom de verkoop. En uiteraard hopen ze dat B&B-kasteel zo snel mogelijk te verkopen, al hebben ze in hun realityshow al toegegeven wat ze gaan doen als het op korte termijn niet lukt. Erica heeft al eens aangegeven dat ze komende zomer mogelijk zelf nog een periode gasten gaat ontvangen, samen met Martien. Want ja: er moeten toch centen binnenkomen!

Kopen, kopen, kopen

De familie weet het Chateau prachtig aan te prijzen. Het water loopt Funda-fanatiekelingen vast in de mond bij het lezen van teksten als: "Kasteel (1870) van 950 m2 met gîte voor 6 personen, zwembad (2019) en kapschuur, op een terrein van ruim 6 hectare. Ligging 12 km van de porseleinstad Limoges." En zoals we in Chateau Meiland al een beetje meekregen: het kasteel kent een rijke geschiedenis. "Omdat het kasteel tot 2019 in bezit is geweest van dezelfde familie zijn bijna alle originele details bewaard gebleven." Wil je meer weten? De Meilandjes hebben alle info - tot de plattegrond aan toe - vrijgegeven op hun site!