Wendy van Dijk

Wendy van Dijk runde haar inmiddels failliete fitnessbedrijf Disq (rondom een sportapparaat) samen met ex-zakenpartner Robbert Boekema. De twee kregen ruzie en begonnen aan een wedstrijdje publiekelijk moddergooien met beschuldigingen over en weer, maar inmiddels ligt er een rechterlijke uitspraak die... nou ja, niet echt in Wendy's voordeel uitpakt.

Article continues after the ad

Lees hier onze 'reconstrunctie' van Wendy van Dijk vs. Robbert

Dat blijkt uit het vonnis van de rechtbank Gelderland, in handen van Quote. De rechter heeft bepaald dat Wendy van Dijk medeschuldig is aan het faillissement van Disq. En dat moet toch hard binnenkomen. Wendy beschuldigde deze Robbert er namelijk van dat-ie een restvoorraad Disq-apparaten zou hebben 'gestolen'.

De Disq in betere tijden...


Rechter oordeelt

De rechter legt de schuld van het faillissement vooral bij Wendy neer. "Van Dijk had als publiek figuur een bepaalde rol binnen de onderneming. Zij was vanwege haar landelijke bekendheid in staat met de promotie van Disq een groot publiek te bereiken", klinkt het. "Doordat zij haar werkzaamheden staakte, is een kettingreactie in gang gezet met als eindresultaat het faillissement."

Wendy en Robbert

En Robbert stelde inderdaad een voorraad Disqs veilig, maar dat mocht hij als medeaandeelhouder gewoon doen. Volgens de rechtbank zou het hooglopende aandeelhoudersconflict en dus niet het voorraad-verhaal de directe oorzaak zijn van het faillissement. Er stond ook nog een pikante passage in het vonnis waaruit zou blijken dat Wendy en Robbert op een gegeven moment een liefdesrelatie hadden, zo meldt RTL Boulevard.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.