Fotograaf
Talpa
Frank Dane

Ondanks de keiharde komkommertijd in tv-land, mag je van een nieuw, groots opgezette primetimeshow alsnog wel wat verwachten. Toch is het de nieuwe 'showmaster' Frank Dane niet gelukt om veel kijkers te trekken met het debuut van zijn zangprogramma Beat Me: The Five Knock-Outs op SBS6.

Article continues after the ad

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Radio 538-DJ Frank Dane zit nog net in de kijkcijfer top 25. Hij kwam niet verder dan 415.000 kijkers. De programma's ervoor - De Oranjezomer, 512.000 kijkers en erna - Shownieuws, 577.000 kijkers - gingen wat beter. Directe concurrent RTL 4 deed het op het nippertje net iets beter met LEGO Masters Australië (416.000 kijkers).

Beat Me?

Wie niet heeft gekeken - jullie waren met velen - en geen idee heeft waar dit programma over gaat: in Beat Me: The Five Knock-Outs nemen zangers uit verschillende genres het tegen elkaar op in een muzikaal duel. De winnaar kan het prijzengeld laten uitbetalen of nog verder spelen voor een nog hoger geldbedrag. Maar dat is niet zonder risico: verlies het duel en je gaat met lege handen naar huis. De uitkomst wordt uiteindelijk bepaald door het publiek en een driekoppige gastjury. 

Bepaald geen enthousiaste reacties

Voor wat het waard is: veel kijkers vonden Beat Me: The Five Knock-Outs euhm... niet zo denderend. Het grootste probleem? Beat Me deed hen te erg denken aan andere programma’s, zoals The Voice of Holland en All Together Now. Ook vielen de zangkwaliteiten van sommige kandidaten hen een beetje tegen. Check de reacties van deze negative nancy's hier.

Beat Me: The Five Knock-Outs is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.