The Voice Senior ontpopte zich de afgelopen weken tot een monsterhit. Niet de BN'er-coaches maar de oude nachtegaaltjes stalen de show. Tijd om de balans op te maken: wie moet The Voice Senior winnen?

Article continues after the ad

Team Marco

Bob en Georges

Marco Borsato gaat met Bob Bullee en Georges Lotze de finale in. Die laatste gooide met zijn Neil Diamond-covers hoge ogen maar als we toch moeten kiezen, springt Bob Bullee eruit. Deze blinde bariton ken je misschien al van Holland's Got Talent, waar hij het tot de finale schopte. Zijn Sinatra-stem gaat door merg en been. Wanneer Bob begint te zingen, lopen de rillingen al over ons lijf - in positieve zin, natuurlijk! 

Team Ilse

Wil en Annet

Ilse Delange doet het met Wil Nelemans en Annet Hesterman. Tijdens de knock-outs zat Wil er nog wel eens naast maar zijn gitaarspel redde 'em. En dan Annet: die staat tijdens haar optredens letterlijk op springen. Ze hupst en swingt de pan uit. Alleen al daarom geven we de voorkeur aan deze vrolijke, kleine Tina Turner-stuiterbal. 

Team Geer en Goor

Mick & Henk en Jimi

Het altijd venijnige duo Geer en Goor zien in Mick & Henk hun toekomstige evenbeelden. Swingend, grappend en zonder schaamte. Een geinige act, maar de twee zijn geen geweldige zangers. Wij gaan dan ook voor hun andere topper: soul-meester Jimi Bellmartin. Als hij, met zijn ervaren, zwoele stemgeluid, niet door mag, verliezen Geer en Goor hun geloofwaardigheid. Er is eigenlijk maar een iemand die Jimi van zijn troon kan stoten.

    

Team Angela

Lain en Noble

Pinkpop-stagemanager Lain Barbier heeft het met zijn rauwe rockstem al heel ver geschopt. Toch moet hij wijken voor shag-superster Noble. Voor wie haar stem nog niet kent: je weet niet wat je hoort. Of eigenlijk: je hoort meteen dat Noble haar stembanden jarenlang trakteerde op meerdere rookwalmen per dag. Noble for the win!

    

Nobles grote geheim is - je raadt het al - shag: 

RTL gooit het over een andere boeg: de finale is al ergens in juli opgenomen. In de tv-uitzending moet elke coach één kandidaat naar huis sturen. De overgebleven vier schuiven daarna (wel live) aan bij RTL Late Night met Twan Huys. De finale van The Voice Senior is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien op RTL 4. The Knockouts gemist? Kijk die dan hier terug