The Voice Senior ontpopte zich de afgelopen weken tot een monsterhit. Niet de BN'er-coaches maar de oude nachtegaaltjes stalen de show. Tijd om de balans op te maken: wie moet The Voice Senior winnen?

Team Marco

Bob en Georges

Marco Borsato gaat met Bob Bullee en Georges Lotze de finale in. Die laatste gooide met zijn Neil Diamond-covers hoge ogen maar als we toch moeten kiezen, springt Bob Bullee eruit. Deze blinde bariton ken je misschien al van Holland's Got Talent, waar hij het tot de finale schopte. Zijn Sinatra-stem gaat door merg en been. Wanneer Bob begint te zingen, lopen de rillingen al over ons lijf - in positieve zin, natuurlijk! 

Team Ilse

Wil en Annet

Ilse Delange doet het met Wil Nelemans en Annet Hesterman. Tijdens de knock-outs zat Wil er nog wel eens naast maar zijn gitaarspel redde 'em. En dan Annet: die staat tijdens haar optredens letterlijk op springen. Ze hupst en swingt de pan uit. Alleen al daarom geven we de voorkeur aan deze vrolijke, kleine Tina Turner-stuiterbal. 

Team Geer en Goor

Mick & Henk en Jimi

Het altijd venijnige duo Geer en Goor zien in Mick & Henk hun toekomstige evenbeelden. Swingend, grappend en zonder schaamte. Een geinige act, maar de twee zijn geen geweldige zangers. Wij gaan dan ook voor hun andere topper: soul-meester Jimi Bellmartin. Als hij, met zijn ervaren, zwoele stemgeluid, niet door mag, verliezen Geer en Goor hun geloofwaardigheid. Er is eigenlijk maar een iemand die Jimi van zijn troon kan stoten.

    

Team Angela

Lain en Noble

Pinkpop-stagemanager Lain Barbier heeft het met zijn rauwe rockstem al heel ver geschopt. Toch moet hij wijken voor shag-superster Noble. Voor wie haar stem nog niet kent: je weet niet wat je hoort. Of eigenlijk: je hoort meteen dat Noble haar stembanden jarenlang trakteerde op meerdere rookwalmen per dag. Noble for the win!

    

Nobles grote geheim is - je raadt het al - shag: 

RTL gooit het over een andere boeg: de finale is al ergens in juli opgenomen. In de tv-uitzending moet elke coach één kandidaat naar huis sturen. De overgebleven vier schuiven daarna (wel live) aan bij RTL Late Night met Twan Huys. De finale van The Voice Senior is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien op RTL 4. The Knockouts gemist? Kijk die dan hier terug

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.