The Voice Senior ontpopte zich de afgelopen weken tot een monsterhit. Niet de BN'er-coaches maar de oude nachtegaaltjes stalen de show. Tijd om de balans op te maken: wie moet The Voice Senior winnen?

Team Marco

Bob en Georges

Marco Borsato gaat met Bob Bullee en Georges Lotze de finale in. Die laatste gooide met zijn Neil Diamond-covers hoge ogen maar als we toch moeten kiezen, springt Bob Bullee eruit. Deze blinde bariton ken je misschien al van Holland's Got Talent, waar hij het tot de finale schopte. Zijn Sinatra-stem gaat door merg en been. Wanneer Bob begint te zingen, lopen de rillingen al over ons lijf - in positieve zin, natuurlijk! 

Team Ilse

Wil en Annet

Ilse Delange doet het met Wil Nelemans en Annet Hesterman. Tijdens de knock-outs zat Wil er nog wel eens naast maar zijn gitaarspel redde 'em. En dan Annet: die staat tijdens haar optredens letterlijk op springen. Ze hupst en swingt de pan uit. Alleen al daarom geven we de voorkeur aan deze vrolijke, kleine Tina Turner-stuiterbal. 

Team Geer en Goor

Mick & Henk en Jimi

Het altijd venijnige duo Geer en Goor zien in Mick & Henk hun toekomstige evenbeelden. Swingend, grappend en zonder schaamte. Een geinige act, maar de twee zijn geen geweldige zangers. Wij gaan dan ook voor hun andere topper: soul-meester Jimi Bellmartin. Als hij, met zijn ervaren, zwoele stemgeluid, niet door mag, verliezen Geer en Goor hun geloofwaardigheid. Er is eigenlijk maar een iemand die Jimi van zijn troon kan stoten.

    

Team Angela

Lain en Noble

Pinkpop-stagemanager Lain Barbier heeft het met zijn rauwe rockstem al heel ver geschopt. Toch moet hij wijken voor shag-superster Noble. Voor wie haar stem nog niet kent: je weet niet wat je hoort. Of eigenlijk: je hoort meteen dat Noble haar stembanden jarenlang trakteerde op meerdere rookwalmen per dag. Noble for the win!

    

Nobles grote geheim is - je raadt het al - shag: 

RTL gooit het over een andere boeg: de finale is al ergens in juli opgenomen. In de tv-uitzending moet elke coach één kandidaat naar huis sturen. De overgebleven vier schuiven daarna (wel live) aan bij RTL Late Night met Twan Huys. De finale van The Voice Senior is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien op RTL 4. The Knockouts gemist? Kijk die dan hier terug

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.