De kogel is door de kerk: alle films van Marvel en Star Wars die nu nog op Netflix te zien zijn, worden vanaf 2019 exclusief op de nieuwe streamingdienst van Disney vertoond. Disney-CEO Bob Iger zegt volgens Deadline vandaag: “we lanceren groots eind 2019”.

Article continues after the ad

Disney-kluis

Er worden vier of vijf films speciaal voor de nieuwe dienst gemaakt, evenals hetzelfde aantal nieuwe series. Volgens de grote Disney-baas zullen er daarnaast bijna 500 films en 7000 afleveringen uit de Disney-kluis te zien zijn. 

Prijskaartje

Over een maandelijks prijskaartje is nog niet gesproken, daar moet de komende maanden meer duidelijkheid over komen. Wat Iger wél wist te vertellen is dat de streaming service van Disney wellicht eerder dan 2019 in andere gebieden dan Amerika uitgerold gaat worden. Of Nederland daar bij zit en of ook in Nederland alle Disney-films en series zullen verdwijnen is nog niets bekend.

Als het aan Disney ligt zal de nieuwe app “de volledige collectie van de studio hebben. Animatie, live-action en ook alles van Pixar, Star Wars en de Marvel-films”, aldus Bob Iger.