We gaan vrolijk verder met James Cameron-nieuws. De gelauwerde regisseur heeft aangegeven dat hij in gesprek is met producenten over een nieuwe Terminator-trilogie.

Article continues after the ad

‘Nieuw leven in blazen’

“De vraag is nu, heeft de franchise zijn beste tijd gehad of kunnen we er nieuw leven in blazen?” aldus Cameron. “Ik heb gesprekken gehad met David Ellison, die de rechten van de Terminator-franchise in handen heeft. Die rechten komen over anderhalf jaar weer terug bij mij, dus hij en ik zijn aan het kijken wat onze opties zijn. Op het moment denken we aan heruitvinding [van de franchise] met een verhaallijn bestaande uit drie films.”

Er zijn dus nog geen concrete plannen, maar het is goed om te horen dat Cameron een eventuele Terminator-reboot serieus neemt. Verdere details zijn niet bekend, maar wij houden je uiteraard op de hoogte.

Eén dollar

De regisseur verkocht de rechten van The Terminator ooit voor een symbolische dollar, op voorwaarde dat hij de eerste film zou mogen regisseren. Producenten gingen destijds akkoord en de film was een regelrechte hit. Terminator 2: Judgement Day deed het nóg beter aan de box office en wordt veelal gezien als de beste Terminator-film ooit.