Filmfestival Fantastic Fest in Texas (VS) gaat de Nederlandse film Ron Goossens: Low-Budget Stuntman vertonen.

Article continues after the ad

Steffen en Flip

Het is alweer de vierde keer dat een film van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil voor het Fantastic Fest wordt geselecteerd, aldus producent Kaap Holland Film. Eerder viel die eer al aan New Kids Turbo, New Kids Nitro en Bro’s Before Ho’s toe. Voor die laatste film won actrice Sylvia Hoeks in 2014 de 'Gutbuster Comedy Feature'-prijs op hetzelfde Fantastic Fest.

Ron Goossens doet het sowieso goed in het buitenland: op Fantaspoa, het grootste genrefestival van Latijns-Amerika, werd hoofdrolspeler Tim Haars al uitgeroepen uitgeroepen tot beste acteur in de selectie. En in Zwitserland, op het Neuchâtel International Fantastic Film Festival, werd de film genomineerd in de categorie Best European Fantastic Feature Film.

Fantastic Fest

Fantastic Fest is, in elk geval naar eigen zeggen, "het grootste filmfestival in de VS voor genrefilms, gespecialiseerd in horror, fantasy, sciencefiction, actie en gewoon fantastische films van overal in de wereld". Het festival is het toneel geweest voor wereldpremières van films als John Wick, There Will Be Blood, Zombieland en RED. Meer bewijs voor het feit dat het festival bijzonder serieus wordt genomen, waren eerdere gastoptredens van sterren als Mel Gibson, Bill Murray, Edward Norton, Ryan Reynolds en Keanu Reeves. Mocht je nog geen plannen hebben: de editie van dit jaar is van 21 tot en met 28 september, in Texas dus.