Chateau Meiland-ster Montana Meiland, die ook met de fam mee op reis ging voor de kerstspecials, gaat een onzekere tijd tegemoet. Ze runt een cadeau- en interieurwinkel en ja, die is natuurlijk niet essentieel. Oftewel: Montana moest de deuren sluiten...

Article continues after the ad

En natuurlijk komt zoiets nóóit goed uit, maar de timing - die ze volledig begrijpt, overigens - was niet ideaal. "Ik had van de week zóveel nieuwe spullen binnen gehad", legt de oudste Meiland-dochter uit in Shownieuws, "allemaal pallets met spullen uitgepakt, mooi neergezet, nou... gaat het allemaal verstoffen!"

Even geen winkel meer

Tot ten minste half januari kunnen mensen géén bezoek meer brengen aan Montana en haar gifts and interior-shop. "Ik zat de hele middag te scrollen", zegt ze tegen Shownieuws over de horrormaandag. "Ik dacht: nee, dit meen je niet, moeten we dicht?" De Meiland-telg heeft alle begrip voor de maatregelen. "Ik begrijp het wel, er moet gewoon wat gebeuren natuurlijk, het wordt alleen maar erger met al die besmettingen."

Wat gaat ze nu doen?

Montana gaat zich nu, een tikkie noodgedwongen, meer focussen op haar webshop. "Die is eigenlijk klein vergeleken met de winkel, want daar concentreer ik me meer op." 'Wat een gezeik!', horen we Martien al zeggen. Toch gaat Montana er vol voor. "Maar dan moet het toch maar met al die pakketten, al dat inpakken, foto's maken van producten, die voorraden bijhouden enzo... Dat is toch heel anders dan achter gezellig achter de toonbank."

De kerstspecials van Chateau Meiland - uiteraard ook met Montana - zijn op 22, 23 en 24 december te zien op SBS6. Op kerstavond zie je zelfs een dubbele aflevering!