Finish him! Na jarenlange stilte komt de nieuwe Mortal Kombat-film voorzichtig tot leven!

More content below the advertising

Mortal Kombat was in de jaren 90 hét schrikbeeld van onze ouders. De bloederige vechtpartijen op de SEGA en Nintendo zouden de jeugd onherroepelijk in het verderf storten. Achteraf gezien viel dit allemaal best mee, en in 1995 kreeg het computerspel zijn eigen film.

Hoewel Mortal Kombat niet écht een goede film was, is het nog altijd één van de leukste gameverfilmingen. De opvolger, Mortal Kombat: Annihilation (1998) was een stuk minder okee. Na het floppen van dit slappe vervolg werd een derde film geannuleerd. Fatality!

Reboot!

Naar verluidt wordt er al een tijd (stilletjes) gewerkt aan een nieuwe Mortal Kombat-film. In 2016 hoorden we dat James Wan (SAW, Furious 7, Insidious) de film zou produceren. Als regisseur werd Simon Mcquoid aangetrokken. Het verhaal is geschreven door Greg Russo, die ook werkt aan een nieuwe Resident Evil-film.

De keuze voor Mcquoid is opvallend. Hij regisseerde nog nooit een speelfilm, maar maakte in het verleden veel reclames voor videogames. Zoals deze voor de Playstation 3, waarin een karrevracht aan spelpersonages langskomt.

Gezocht

De popcultuur-siteThat Hashtag Show heeft een ‘casting call’-lijst weten te bemachtigen. Kort gezegd is dit een lijstje personages, en de eisen die aan de verschillende rollen vastzitten.

Het hoofdpersonage is de weduwnaar Cole Turner. Deze bokser voedt zijn jonge dochter alleen op. Als kwaadaardige figuren uit een andere dimensie een bloedbad aanrichten op aarde, vecht Turner mee in het Mortal Kombat-toernooi om ze te stoppen.

Wie?

Turner is een totaal nieuw personage, dat nog nooit in een Mortal Kombat-spel te zien was. De vorige MK stamt alweer van een paar jaar geleden, dus mogelijk probeert men om de film en een nieuwe game rond dezelfde periode te lanceren.

Bekende spelpersonages waarvoor men nog acteurs zoekt zijn o.a. Sonya, Mileena, Liu Kang, Kung Lao, Jax, Kano en Raiden. Opvallende afwezigen zijn de ninja’s (en Mortal Kombat-posterboy’s) Sub-Zero en Scorpion. Ze zitten dus niet in de film, of (waarschijnlijker) houden ze hun masker op en worden ze gespeeld door professionele vechters.

Hoewel de casting dus nog moet plaatsvinden lijkt er in elk geval weer wat leven in de Mortal Kombat-film te zitten! Als de cast compleet is kan het snel gaan! De interesse voor gamefilms lijkt de laatste tijd weer aangewakkerd. Naast Mario en Sonic staan er ook films over Call Of Duty en Duke Nukem in de steigers!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.