Anti-Oscars dit jaar voor de 38e keer uitgereikt

Fifty Shades Darker is een van de grote favorieten bij de Golden Raspberry Awards. De erotische thriller werd maar liefst acht keer genomineerd, waaronder voor slechtste film!

More content below the advertising

Hoofdpijn

Vandaag werd bekend welke films en filmmakers genomineerd zijn voor een Golden Raspberry, een satirische tegenhanger van de Oscars. Fifty Shades Darker maakt kans op niet minder dan acht ‘Razzies’, waaronder voor slechtste film, slechtste acteur (Jamie Dornan) en slechtste actrice (Dakota Johnson). Het erotische werkje moet alleen Transformers: The Last Knight voor zich dulden. Deze hoofdpijnverwekkende actiefilm werd maar liefst negen keer genomineerd, waaronder voor slechtste film, slechtste regie en slechtste acteur (Mark Wahlberg).

Verliezers

Naast Fifty Shades Darker en Transformers: The Last Knight zijn ook Baywatch, The Emoji Movie en The Mummy dit jaar genomineerd voor slechtste film. Dornan, Fanning en Wahlberg krijgen ‘concurrentie’ van onder anderen Jennifer Lawrence (Mother!), Tom Cruise (The Mummy) en Johnny Depp (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales). De vele nominaties voor Fifty Shades Darker komen niet echt als een verrassing: op Rotten Tomatoes scoort de film een armoedige '10%' en ook Veronica Magazine bestrafte dit vervolg met slechts één ster voor de moeite. Op 3 maart zullen we weten wie de verliezers zijn. Dan worden de Razzies voor de 38e keer uitgereikt in Los Angeles!

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!