Fidan Ekiz in Lindas Wintermaand

Fidan Ekiz is maanden na dato teruggekomen op het veelbesproken interview dat ze had met Wilfred Genee in Op1, samen met Jeroen Pauw. De VI-presentator kwam toen praten over de relruzie tussen hem en Johan Derksen en René van der Gijp, maar voelde zich... nou ja, niet bepaald gesteund door Fidan en Jeroen.

Article continues after the ad

Wilfred werd - tot zijn eigen schrik? - flink aangepakt en door Fidan en Jeroen. "Wat ik hier wel apart aan vind trouwens, ik heb van jullie allebei een appje gekregen dat jullie het (de veelbesproken racisme-uitzending van VI, red.) een hele goede uitzending vonden. Nu wekken jullie de indruk alsof ik iets gedaan heb dat verboden was." Na afloop zou hij volledig uit zijn plaat zijn gegaan, maar Fidan bedoelde er in ieder geval niets kwaads mee.

'Niet mijn bedoeling'

Dat geeft ze toe in een interview met Volkskrant Magazine. Hierin vertelt ze dat ze absoluut niet de intentie had om hem aan te vallen. "Ik moet mezelf kunnen zijn en daar past bij dat ik af en toe iets aanzwengel. Soms denk ik te weinig na. Dat gebeurde bij Wilfred Genee." Later kreeg Wilfred veel bagger over zich heen. "Dat was niet mijn bedoeling. Waar het mij om ging is: waarom laten we ons onder druk zetten om alleen nog maar politiek correct te zijn? Waarom moet Derksen tegenwoordig helemaal kapot worden gemaakt om zo'n grap?"

Wilfred Genee in Op1

'Jammer'

Wel vindt ze het niet zo fijn dat Wilfred nu geen contact meer met haar opneemt. "Ik vind het ook heel jammer dat hij alleen maar via andere tv-shows aangeeft hoe verschrikkelijk hij mij vindt", aldus de uitgesproken presentatrice van De Vooravond. "Zeg het dan face to face."