Fidan Ekiz

Beau van Erven Dorens gaf vorige week in een interview aan dat hij absoluut niets ziet in Fidan Ekiz' talkshowstijl. De uitgesproken journaliste geeft tijdens gesprekken in De Vooravond af en toe haar mening. Beau vindt dat ongepast en zelfs "ijdel", maar Fidan trekt zich daar absoluut niets van aan!

Article continues after the ad

"Ik heb een andere stijl, laat ik het zo zeggen. Dat moet ze zelf weten, maar het is blijkbaar iets nieuws: ’kijk eens wat ik vind’", zei Beau in De Telegraaf. "Hoe kun je daarna nog een objectief gesprek voeren?", vroeg de RTL-host zich oprecht af. "Ik vind het daarbij behoorlijk ijdel." Nou Fidan, kom er maar in!

Geen pratende pop

Fidan zegt in een reactie ‘dat het haar niet zoveel kan schelen wat Van Erven Dorens over haar zegt’, zo is te lezen in de Volkskrant. Dit is gewoon haar stijl en daar gaat ze absoluut niet van afwijken. "Toen ik werd gevraagd om De Vooravond te presenteren, had ik één voorwaarde. Ik wil er niet gaan zitten als een pop die slechts vragen opwerpt."

Beau van Erven Dorens, BEAU

Fidan wil zichzelf blijven

"Als presentator wil ik mezelf blijven en daar hoort meepraten bij." Duidelijke taal. En Beau's mening is natuurlijk ook maar één mening. Volgens Fidan kunnen kijkers haar stijl juist wel waarderen. "Kijkers reageren daar positief op. Ze zeggen: je bent authentiek." Hier komt nog bij dat Fidan het ook een beetje ongemakkelijk vindt dat andere talkshowshosts hun mening er op een andere manier doorheen laten sijpelen. "Ze werpen een gast bijvoorbeeld iets tegen door te zeggen: ‘Men zegt’, of: ‘In de maatschappij klinkt’, terwijl ze dat zelf ook vinden. Dat kan, maar voor mij heeft dat iets ongemakkelijks."

Beau is sinds deze week weer elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.