Fidan Ekiz

Fidan Ekiz was gisteren te gast bij de SBS6-talkshow HLF8. Daar sprak ze over haar ontslag bij De Vooravond en deed ze een boekje open over BNNVARA. Ze vond de omroep namelijk niet altijd maatschappelijk betrokken.

Niet volgens Fi-plan

Op1-presentatrice Fidan Ekiz was gisteren te gast bij Johnny de Mol, waar de twee in gesprek raakten over haar ontslag bij talkshow De Vooravond. Fidan was ervan overtuigd dat het te maken had met haar opvattingen en uitspraken, wat ze eigenlijk heel gek vond. “Dit is waar BNNVARA voor staat. Het was toch taboedoorbrekend, gaat toch over vrijheid, ‘t is toch maatschappelijk betrokken? Maar ja, dat geldt blijkbaar niet voor alles.

Op de vingers getikt

De presentatrice kreeg een tik op haar vingers nadat ze verschillende politieke onderwerpen in De Vooravond aankaartte. Dat veranderde Fidan overigens voor geen haar, want ze trok het zich niet te persoonlijk aan. “Zo zit ik niet in elkaar. Toen mij ernaar werd gevraagd zeiden ze (BNNVARA) ‘we willen juist een ander geluid laten horen’. Ergens along the way is dat denk ik toch veranderd. Ik denk dat ik op een gegeven moment wel afgestompt raakte.

Article continues after the ad

Nieuw duo

Een samenwerking met De Vooravond-collega Renze Klamer zit er voor Op1 niet in, maar misschien heeft Fidan wel een nieuwe partner. De kijkers van HLF8 zien haar namelijk als perfecte match met Johan Derksen, die ook te gast was bij Johnny’s talkshow.  

HLF8 is elke dag om 19:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.