Fidan en Renze, De VoorAvond

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten binnenkort het gat vullen dat Matthijs van Nieuwkerk met het stoppen van De Wereld Draait Door heeft achtergelaten. In de nieuwe Veronica Magazine doen ze alvast een boekje open over hun nieuwe talkshow De Vooravond (BNNVARA).

Article continues after the ad

Het is natuurlijk altijd spannend om een nieuwe talkshow te lanceren, maar aan de klik van de nieuwe presentatoren zal het wel of niet slagen van dit programma niet liggen. "Ik vind het fijn dat ik bij Renze alles op tafel kan leggen zonder dat er op een nare manier een discussie over plaatsvindt", laat Fidan al weten nadat ze met haar 'nieuwe partner' op date is geweest. "Het is ook fijn dat we dezelfde achtergrond hebben. We komen beiden uit een religieus milieu, waar we een beetje buiten zijn gaan staan, maar op een respectvolle manier nog een link mee hebben."

Aanvulling

Renze is het daar gelukkig mee. "Daarnaast is het ook nog zo dat je elkaar op een natuurlijke manier moet aanvullen. Fidan is goed in haar mening geven, spontane vragen stellen, verhalen vertellen, een ingeving krijgen en daarover uitweiden. Terwijl ik meer denk: waar wil ik heen met dit gesprek en heb ik nog genoeg tijd over? Ik ben meer sturend daarin." We zijn heel benieuwd of dit letterlijk een match made in heaven is.

Gasten uit de regio

Met al die talkshows die om je oren vliegen als Op1 en Jinek is het bijna de vraag of kijkers nog wel zitten te wachten op een nieuw praatprogramma. Fidan en Renze hopen zich in ieder geval op één manier te onderscheiden. "Behalve dat we de actualiteit coveren, willen we in onze gastenkeuze kijken of we leuke mensen uit de regio kunnen vragen in plaats van de usual suspects. Na een maand uitzenden moeten wij meer hebben gebracht dan de namen die vooraan in alle kaartenbakjes staan." 

Het hele interview met Fidan en Renze lees je in de nieuwste Veronica Magazine! De eerste aflevering van De Vooravond is op 31 augustus om 19:00 uur te zien.

Foto: Natalia van der Zalm