Fidan Ekiz in Op1

Journaliste Fidan Ekiz - één van de presentatoren van Op1 - verweet Arie Boomsma in de talkshow-uitzending van afgelopen zondag "NSB-gedrag" rondom de Veronica Inside-rel. Arie nam contact met haar op en Fidan neemt die pittige uitspraak nu toch terug.

Article continues after the ad

Fidan deed haar uitspraken tijdens het veelbesproken interview met Wilfred Genee over de uit de hand gelopen VI-rel. Presentator en sportschoolhouder Arie Boomsma vroeg zich een tijdje terug af of adverteerders rondom VI zich nog wel fijn voelden bij zo'n programma na de Zwarte Piet-grap van Johan Derksen. Fidan vond dat dus "NSB-gedrag".

Door het stof

In een uitgebreide blogpost over het vrije woord en boycotten besluit Fidan om ook nog even in te gaan op de uitzending. Ze geeft toe dat ze misschien wat te ver ging in haar woordkeus. "Daarmee maakte ik me schuldig aan precies datgene waar ik een hekel aan heb: op de man spelen, en (ja, eens) aan het ondoordacht gebruiken van deze term." Ze vond het dus niet zo'n geslaagde actie en dat had naar eigen zeggen nog een belangrijke reden. "Bovendien was het onprofessioneel, omdat Boomsma niet aan tafel zat om zich te verdedigen. Ik heb het ook snel teruggenomen."

Arie en Fidan

Arie noemde het later "jammer" dat Fidan dit deed. En, benadrukte hij nog even: "vervelend is soms dat het lijkt alsof ik adverteerders zou bellen. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan". Hij nam na de uitzending ook contact op met Fidan, zo blijkt. "Arie Boomsma, die mij naderhand benaderde – sterk – nam het overigens een stuk sportiever op dan enkele factfree twitterende’‘taalibans’ (geleend van Henny Stoel)."