Frank Lammers en Tom Waes in Undercover op Netflix

Binnenkort keert drugsbaas Ferry Bouman terug op Netflix in Undercover seizoen 2, maar de streamingdienst heeft meer plannen voor het personage van Frank Lammers: Ferry krijgt een eigen film!

Article continues after the ad

Niet alleen d'n Fer - deels gebaseerd op een échte crimineel - maar ook zijn 'trofeevrouwke' Danielle (Elise Schaap) keert terug voor de film! Het verhaal speelt zich jaren voor de gebeurtenissen in Undercover af. Oftewel: een prequel-film! Welke personages nog meer terugkeren, is op dit moment nog niet bekend.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hedde gullie zin in meer Ferry Bouman of wa? Dan regelen we da efkes!

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op


Ferry

De Netflix-film gaat Ferry heten en laat zien hoe de drugsbaas uitgroeide tot de baron die hij in Undercover is. "Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor", kondigt Netflix aan. "Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden."

Kampers

We zien vervolgens hoe Ferry zich weer bij de kampers voegt in zijn geboortestreek, een plek die hij lang geleden ontvluchtte. "Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry". 

Dolblij

Hoofdrolspelers Frank Lammers en Elise Schaap vinden het godverdomme keigaaf (om in Brabantse sferen te blijven). Frank: "Het is waanzinnig dat er een Netflix original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film." Ook fanfavoriet Elise Schaap kan haar geluk niet op. "Ik ben ontzettend trots dat ik onderdeel ben van deze nieuwe Netflix original film. Het is voor ons ook fantastisch om terug te gaan naar het begin, naar het moment dat Danielle en Ferry elkaar leren kennen."

Ferry wordt geproduceerd door De Mensen, dezelfde makers als Undercover. Een releasedate is er helaas nog niet!