Ferry Doedens

Het hing al een beetje in de lucht na dat gerucht van vanochtend, maar nu is het écht officieel: Ferry Doedens verlaat Goede Tijden, Slechte Tijden en zijn personage Lucas Sanders wordt niet gerecast.

Article continues after the ad

"Ferry Doedens gaat GTST verlaten", zo laat een woordvoerder aan RTL Boulevard weten. Het nieuws volgt op beelden waarop te zien is dat Ferry een feestje viert met Gordon en daarbij geen afstand houdt. Shownieuws slingerde daarna het gerucht de wereld in dat Ferry is ontslagen. Maar volgens EndemolShine is het een gezamenlijk besluit van Ferry en de productie, alleen zijn losbandige gedrag - hij werd eerder al op non-actief gezet na het schenden van corona-regels - doet uiteraard anders vermoeden. 

'Lastige werksituatie'

EndemolShine houdt het zakelijk en gooit het op de 'lastige werksituatie' die is ontstaan op de set van GTST. "Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had. Hierdoor hebben EndemolShine en RTL samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten om de samenwerking te beëindigen."

En Lucas dan?

Ferry reageerde eerder al geïrriteerd op de vingertik van de makers dus we zijn eigenlijk wel benieuwd wat hij van zijn vertrek vindt. Nou, hij heeft inmiddels zijn hart gelucht in een openhartige insta-post! Die kun je hieronder lezen. Gelukkig lijkt het er wel op dat zijn personage Lucas een volwaardig afscheid krijgt in het volgende GTST-seizoen.  "Ferry draait nog tot eind november, zodat de makers het verhaal van Lucas Sanders tot een mooi einde kunnen brengen. De rol van Lucas Sanders wordt niet gerecast en we zijn hem dankbaar voor de rol die hij de afgelopen jaren heeft neergezet."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zoals jullie vast hebben gehoord of gelezen ga ik GTST verlaten. Ondanks dat dat op een prettige manier met mijn werkgever EndemolShine en RTL is besloten heb ik er natuurlijk ook verdriet van. De situatie rondom Corona is mij niet in de koude kleren gaan zitten, waardoor ik de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel zit. Dat heeft erin geresulteerd dat ik een aantal afspraken niet ben nagekomen. Ik snap dat dat voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest. Ik draai nog tot november en zal er alles aan doen om het afscheid van Lucas mooi neer te zetten. Voor nu heb ik behoefte aan rust en dat betekent ook dat ik op dit moment even geen interviews wil doen. Dat komt natuurlijk wel weer maar voor nu hoop ik dat men dat kan respecteren.❤️

Een bericht gedeeld door Ferry Doedens (@ferrydoedens) op