Ferry Doedens

GTST-ster Ferry Doedens ergert zich groen en geel aan de corona-protocollen waar de soap der soaps nu mee moet zien te dealen. De Lucas Sanders-acteur 'wordt er niet goed van'.

Article continues after the ad

Vorige week namen we vervroegd afscheid van het huidige GTST-seizoen met déze geïmproviseerde slotaflevering. Gelukkig krijgen we nu een heuse talkshow om de pijn een beetje te verzachten terwijl de acteurs en crew zich voorbereiden op nieuwe, 1,5 meter-opnames. Iets waar Ferry Doedens helemaal loco van wordt.

Corona-protocol

Uiteraard moet ook GTST het doen volgens RIVM-richtlijnen. Oftewel: geen intieme scènes én alles op de nodige afstand. "We zijn deze week weer begonnen met testen en kijken hoe het is met die anderhalve meter afstand", geeft Ferry aan in de YouTube-show KEURantaine (onder de aandacht gebracht door Mediacourant). "Ik vind het allemaal wel gedoe hoor met die protocollen. Ik word er niet goed van. Maar ja, we mogen blij zijn dat we werk hebben."

Corona-angst

Corona-angst? Nee, dat kent Ferry niet. Totáál niet. "Nee, ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media." Toch 'respecteert' Ferry mensen die angst voelen wel. "Maar als mensen helemaal aangedrukt tegen de eieren en de pakken melk hun gezicht wegdraaien in de supermarkt staan… Ja, sorry, maar nee gewoon. Mevrouw: ik sproei niet in uw gezicht, ik hoest niet uw gezicht, ik blaf niet in uw gezicht, u kunt ook gewoon even normaal praten", aldus Ferry, die naar eigen zeggen al een paar keer 'hou je afstand!' naar zich toe kreeg geschreeuwd. Ook weer niet zó gek voor iemand die afstand houden in supermarkten blijkbaar niet zo belangrijk vindt!

Gedoe

Zelfs een harinkje halen zit er niet meer in voor Ferry. Want: dan moet hij wachten. En dat wil Ferry niet. "Ik wilde net even een harinkje nog halen en dan staat er gewoon een enorme rij. Ik ga niet de hele tijd in de rij staan. Daar heb ik geen zin in. Gedoe. Ik heb geen zin in gedoe." Wat doet de acteur nu eigenlijk, naast GTST opnemen natuurlijk? Sporten. Héél. Veel. Sporten. "Ik dacht: of ik kan nu op de bank gaan zitten met een bak chips en me volvreten of de knop omzetten en gaan trainen. Ook na dit gesprek ga ik lekker trainen en zit ik weer lekker in mijn velletje."


Wanneer kunnen we weer van de soap der soaps genieten? Nog een paar maanden wachten: het 31ste seizoen van GTST begint op 31 augustus weer!