Frank Lammers als Ferry Bouman in Undercover op Netflix

De première van Ferry komt steeds dichterbij. Wij blikken alvast uitgebreid vooruit op deze Undercover-film met Frank Lammers in de titelrol!

Ferry nice to meet you!

Frank Lammers maakte zijn debuut als Ferry Bouman in Undercover. In deze Netflix-serie speelt de Gouden Kalf-winnaar een van de meest gezochte xtc-producenten van de Benelux. Undercover-agenten Bob (Tom Waes) en Kim (Anna Drijver) worden naar het vakantiepark van Bouman gestuurd om de drugsbaron in de val te lokken. Maar dat blijkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan…


Wat is de plot van Ferry?

Ferry speelt zich af in 2006, vóór de gebeurtenissen in Undercover. De titelheld (uiteraard gespeeld door Frank Lammers) is dan nog niet de drugsbaron die hij nu is. Maar hij is beslist ook geen padvinder! Ferry werkt in Amsterdam voor de hasjbaron Ralph Brink. Wanneer diens zoon levensgevaarlijk gewond raakt bij een ripdeal, wordt Ferry naar Brabant gestuurd om de daders op te sporen. Maar eenmaal terug in de streek waar zijn wortels liggen, wordt zijn loyaliteit flink op de proef gesteld…


Wie spelen er allemaal mee in deze Undercover-film?

Netflix heeft een indrukwekkende cast weten te strikken voor deze misdaadfilm van Vlaams-Nederlandse bodem. De titelrol is zoals gezegd voor Frank Lammers. En natuurlijk zou het feest niet compleet zijn zonder Elise Schaap als zijn geliefde Danielle. John Tiry zien we terug als John Zwart, de ijskoude rechterhand van de drugsbaron. Maar wacht… er is meer!

Article continues after the ad


Vorig jaar augustus werd bekend dat ook Huub Stapel (Flikken Rotterdam) en Monic Hendrickx (Penoza) zijn toegevoegd aan de cast. Deze acteerkanonnen zullen respectievelijk de criminele mentor en de zus van Ferry spelen. Yannick van de Velde (Rundfunk), Mike Weerts (Celblok H) en Bram Blankestijn (Spangas) spelen drie criminelen die het aan de stok krijgen met de titelheld.

 


Zitten Bob (Tom Waes) en Kim (Anna Drijver) ook in Ferry?

Hoewel het niet ondenkbaar is dat deze undercover-agenten een gastrolletje hebben, ligt het niet voor de hand. In een vooruitblik die eerder deze maand op het YouTube-account van Netflix verscheen, beantwoordde Frank Lammers de vraag als volgt: “Nee, natuurlijk niet. Het is een prequel.” Nu heeft dat de makers van Better Call Saul natuurlijk ook nooit weerhouden, dus we zullen zien…


Welke criminele meesterbreinen zitten achter deze Undercover-film?

De productie van Ferry is in goede handen. Undercover-showrunner Nico Moolenaar tekende voor het scenario. Hij wordt daarbij opnieuw bijgestaan door Bart Uytdenhouwen, een van de vaste schrijvers van de Vlaams-Nederlandse misdaadserie. Ook voor de regie zoekt Netflix het dichtbij huis: Cecilia Verheyden regisseerde vijf afleveringen van Undercover: Seizoen 2. De streamingdienst speelt het dus redelijk op safe, maar dat vinden we in dit geval helemaal niet erg!


Wanneer verschijnt Ferry op Netflix?

Ferry heeft nog geen officiële releasedatum. Gelukkig is het meeste werk al gedaan. Vorig jaar oktober verklapte Frank Lammers dat de opnames voor de Undercover-film zijn afgerond. En nu Netflix de hype steeds verder opvoert, hebben we er alle vertrouwen in dat het niet lang meer zal duren voordat deze misdaadkraker zijn weg naar de Nederlandse huiskamers vindt!

Lees hier het uitgebreide interview dat we eerder hadden met Frank Lammers over zijn rol in Undercover!