In 1973 speelden de beste tennisster en de voormalig beste tennisser ter wereld tegen elkaar. De verfilming met Emma Stone en Steve Carell ziet er veelbelovend uit.

Article continues after the ad

Battle of the Sexes

De film draagt dezelfde naam als de fameuze tenniswedstrijd in 1973 tussen de toen 55-jarige oud-tennisser Bobby Riggs en Billie Jean King, destijds nummer 1 van de wereld bij de vrouwen. Voormalig tenniskampioen Riggs had enkele maanden daarvoor Margaret Court verslagen en maakte er geen geheim van dat hij geloofde dat hij alle topvrouwen kon verslaan.

Billie Jean King, in de vorm van haar leven en een actieve voorstander voor gelijke prijzengelden voor mannen en vrouwen, moest zijn volgende slachtoffer worden. Hoewel King helemaal geen zin had om het op te nemen tegen de seksistische Riggs, lokte zijn pesterijen haar uiteindelijk toch uit haar tent. Het prijzengeld van 100.000 dollar zal ongetwijfeld ook hebben geholpen. Er keken uiteindelijk wereldwijd 90 miljoen mensen naar de westrijd, waarvan we je de uitslag natuurlijk nog even zullen onthouden.

Emma Stone en Steve Carell

Hoofdrolspelers Emma Stone en Steve Carell kennen elkaar nog van de romantische hitcomedy Crazy, Stupid, Love. Dit is Emma’s eerste film sinds La La Land, waar ze een Oscar voor won. Steve is nog Oscarloos, maar werd in 2015 wel genomineerd voor zijn hoofdrol in Foxcatcher. Battle of the Sexes is geregisseerd door Jonathan Dayton en Valerie Faris, die ook Little Miss Sunshine hebben gemaakt. De film draait vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen.