In reisprogramma’s zijn het meestal jonge mensen die centraal staan. Bij SBS6 geven ze hier een unieke draai aan: zij stuurden een aantal hoogbejaarden op wereldreis, begeleid door Dennis van der Geest.

Article continues after the ad

80-jarigen

De Wereld Rond met 80-jarigen heet het nieuwe programma, waarin we vier mannen en vier vrouwen volgen die stuk voor stuk een droom hebben die verder gaat dan de Nederlandse grens. Een huskytocht bijvoorbeeld, of een helikoptervlucht over de jungle. Bijna alle continenten worden aangedaan door de bejaarden, die hierbij begeleid worden door Van der Geest.

Nieuwe ervaringen

En dat is nodig, aangezien de meeste leden van de groep nog nooit in het buitenland geweest zijn. Sommigen van hen zijn hun eigen dorp zelfs nog nooit uit geweest. Inchecken op het vliegveld, je familie bellen met een smartphone, je verstaanbaar maken in een vreemde taal. De tachtigers krijgen het allemaal voor de kiezen.

11 mei

“In het dagelijks leven komen deze mensen vaak niet veel verder dan de supermarkt in hun dorp. Nu maken ze een reis rond de wereld waar menig avontuurlijke twintiger jaloers op zou zijn. Het was fantastisch om met hen de wereld over te mogen gaan! Alsof ze elkaar al jaren kennen leven ze met elkaar mee, en beleven ze met elkaar hoe ieders droom werkelijkheid wordt”, aldus Van der Geest. Je ziet De Wereld Rond met 80-jarigen vanaf 11 mei elke donderdag om 21.30 op SBS6.