Fedja van Huêt heeft de hoop om ooit nog eens in het buitenland door te breken opgegeven. De acteur is tevreden in Nederland en gaat geen dromen in Hollywood meer najagen.

Article continues after the ad

"Ik heb heel veel respect voor acteurs die de stap durven te zetten om voor langere tijd naar Amerika te gaan, maar ik ben daar zelf nu te oud voor", zegt Fedja zaterdag in de Vrouw-bijlage van De Telegraaf. "Je moet dat doen als je jong bent, dan maak je nog kans. Toen ik die leeftijd had, deed je dat nog niet, door het internet is de wereld veel kleiner geworden."

Bijna rol in Homeland

Fedja overigens wel dicht bij een internationale rol. Hij stond naar eigen zeggen op de 'shortlist' voor de serie Homeland. "Als de love interest van Carrie", aldus Fedja. "Ik had de tekst al binnen en moest iets ondertekenen, maar ze zijn toen toch voor een Duitse acteur gegaan; waarschijnlijk had ’t met geld te maken, omdat het in Berlijn opgenomen werd. Soms ben je dus even heel dichtbij, maar het is ook een loterij waarbij je geluk moet hebben."

Zeg nooit nooit

Toch zou de 43-jarige Fedja geen nee zeggen, mocht hij een keer gevraagd worden. "Dan zou ik het zeker proberen", geeft hij toe. "Maar ik hoef daar niet te wonen, we hebben hier een dochter en die wil ik graag vastigheid geven. Daarnaast vind ik Nederland nog steeds een heel fijn land om te werken. Ik heb het geluk dat ik zoveel interessante dingen kan doen met goede mensen om me heen, waarom zou je het dan elders zoeken?”

Soof 2 en Sing

Fedja van Huêt is op dit moment in de Nederlandse bioscopen te zien in de langverwachte romkom Soof 2. Ook ging de vrolijke animatiefilm Sing vandaag in première. Fedja spreekt in deze film de stem van koala Buster Moon in, die in de originele versie door Matthew McConaughey wordt gedaan.

De originele en Nederlands ingesproken versie van Sing draait vanaf 14 december in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!