Na Transformers: The Last Knight waren we wel klaar met de robotreeks - getuige onze recensie. Slimme actie maakte plaats voor een allesvernietigend schrootballet dat weinig ruimte overliet voor een… verhaal. Toch zijn we lichtelijk enthousiast na het zien van de eerste Bumblebee-featurette.

Article continues after the ad

It was exceptable in the 80s

Met Bumblebee varen de Transformers een nieuwe koers. Weg zijn de planeetslopers, driekoppige draken en whatever the fuck dit is. In Bumblebee krijgen we Transformers (tegenwoordig zo goed als dood) zoals we ze kennen uit onze jeugd; Autobots zijn auto’s en Decepticons zijn vliegtuigen. Ook Optimus Prime ziet er voor het eerst fatsoenlijk uit: lekker simpel. Zoals het hoort.

 

Oplettende fans zagen al eerder overeenkomsten tussen de Transformers uit Bumblebee en het speelgoed dat ontwikkelaar Hasbro uitbracht in de jaren 80. In deze featurette wordt dat bevestigt. “We besloten al snel terug te gaan naar de jaren tachtig. En dus gingen we ook terug naar de Gen 1-personages”, vertelt producer Lorenzo DiBonaventura.  

 

Bumblebee

Centraal in Bumblebee staat Charlie Watson (Hailee Steinfeld), een tiener die per toeval een oude kever op de kop tikt. Wanneer de chick nietsvermoedend aan haar nieuwe wrakje sleutelt, verandert deze in Bumblebee en raakt ze verwikkelt in een eeuwenoude strijd tussen de Autobots en Decepticons.

Klinkt bekend.

Bumblebee draait vanaf 20 december in de bioscoop!