Vin Diesel en Nathalie Emmanuel in Fast and Furious 9

Coronamaatregelen of niet, de film Fast & Furious 9 heeft de bioscopen weer een enorme boost gegeven. Met een opbrengst van 600 miljoen dollar (zo'n 510 miljoen euro) heeft deze vervolgfilm wereldwijd het meest opgebracht sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Article continues after the ad

Pas wel op: er komt natuurlijk nog een aantal uitgestelde films aan, dus de vraag is: blijft Fast & Furious deze koppositie houden? Voor nu hebben Vin Diesel en zijn maten de lat lekker hoog gelegd.

Huidige koploper

Heel verwonderlijk is dit record overigens niet. Alle films in deze reeks zijn een instant hit. Als je het zo bekijkt, duurde het zelfs langer voor deze negende film om een opbrengst te halen van 600 miljoen dollar. Dit komt doordat bioscoopzalen nog niet volledig mogen worden gevuld vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen. In Nederland bedachten ze daarvoor een oplossing: gewoon meer voorstellingen organiseren. Slim! 


Lovende recensies

In Fast & Furious 9 wordt Dominic ‘Dom’ Torreto (gespeeld door Vin Diesel) geconfronteerd met een dreiging uit het verleden. Om zijn familie te beschermen, moet hij opnieuw flink gas op de plank geven. De fans hebben lang genoeg moeten wachten op dit achtste vervolg in de reeks. Gelukkig stelt ie duidelijk niet teleur; "Met deze film gaat de Fast & Furious-reeks geen nieuwe zieltjes winnen: dit is er echt weer een voor de fans die weten wat ze mogen verwachten", zo oordeelde onze recensent"En precies dat krijg je dan ook: actie die logica van de weg drukt, maar gebracht met alle plezier, energie en creativiteit."

Fast & Furious 9 draait nog altijd in de bioscoop samen met tal van andere pareltjes.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.