Beste openingsweekend ooit in de filmgeschiedenis

The Fate of the Furious heeft in het openingsweekend een recordomzet van maar liefst 532,5 miljoen dollar opgebracht! Dat is het beste openingsweekend ooit in de filmgeschiedenis. De actiefilm met Vin Diesel en Dwayne Johnson verbreekt hiermee het record van Star Wars: The Force Awakens.

Recordhouder

Het vorige record stond op naam van Star Wars: The Force Awakens dat in december 2015 in het eerste weekend na de première 529 miljoen dollar opbracht.

Monsteropeningsweekend

De Amerikaanse actiefilm van regisseur F. Gary Gray heeft het record deels te danken aan de release in China, waar het achtste deel in de reeks Fast & Furious in de eerste drie dagen 192 miljoen dollar opbracht en dat is ook voor Chinese begrippen een record.

In Noord-Amerika heeft Furious 8 in het eerste weekend 100,2 miljoen dollar opgebracht. Dat is volgens The Hollywood Reporter veel minder dan de 147 miljoen dollar die Furious 7 in het openingsweekend noteerde. Internationaal bracht Furious 7 in het openingsweekend minder (397,7 miljoen) op, maar dat komt omdat het zevende deel een week later werd uitgebracht in China. Ook Star Wars: The Force Awakens draaide later in China.

Ka-ching

Alle films van Fast and Furious samen hebben wereldwijd al meer dan 3,9 miljard dollar opgehaald. Alleen Furious 7 was al goed voor een omzet van ruim 1,5 miljard.

Fast & Furious 8

In Fate of the Furious verleidt een mysterieuze vrouw (Charlize Theron) Dominic Toretto (Vin Diesel) om terug te keren naar het misdaadleven. Wanneer hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de crew op de proef gesteld. 

Van de kust van Cuba, naar de straten van New York City, naar de ijsvlaktes van de arctische Barentszzee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos… En om de man die hen tot een familie maakte thuis te brengen.

Fast & Furious 8 draait ook in Nederland nu in de bioscopen!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.