Beste openingsweekend ooit in de filmgeschiedenis

The Fate of the Furious heeft in het openingsweekend een recordomzet van maar liefst 532,5 miljoen dollar opgebracht! Dat is het beste openingsweekend ooit in de filmgeschiedenis. De actiefilm met Vin Diesel en Dwayne Johnson verbreekt hiermee het record van Star Wars: The Force Awakens.

More content below the advertising

Recordhouder

Het vorige record stond op naam van Star Wars: The Force Awakens dat in december 2015 in het eerste weekend na de première 529 miljoen dollar opbracht.

Monsteropeningsweekend

De Amerikaanse actiefilm van regisseur F. Gary Gray heeft het record deels te danken aan de release in China, waar het achtste deel in de reeks Fast & Furious in de eerste drie dagen 192 miljoen dollar opbracht en dat is ook voor Chinese begrippen een record.

In Noord-Amerika heeft Furious 8 in het eerste weekend 100,2 miljoen dollar opgebracht. Dat is volgens The Hollywood Reporter veel minder dan de 147 miljoen dollar die Furious 7 in het openingsweekend noteerde. Internationaal bracht Furious 7 in het openingsweekend minder (397,7 miljoen) op, maar dat komt omdat het zevende deel een week later werd uitgebracht in China. Ook Star Wars: The Force Awakens draaide later in China.

Ka-ching

Alle films van Fast and Furious samen hebben wereldwijd al meer dan 3,9 miljard dollar opgehaald. Alleen Furious 7 was al goed voor een omzet van ruim 1,5 miljard.

Fast & Furious 8

In Fate of the Furious verleidt een mysterieuze vrouw (Charlize Theron) Dominic Toretto (Vin Diesel) om terug te keren naar het misdaadleven. Wanneer hij degenen om zich heen bedriegt, wordt de hechte vriendschap van de crew op de proef gesteld. 

Van de kust van Cuba, naar de straten van New York City, naar de ijsvlaktes van de arctische Barentszzee, moet onze elite-eenheid wederom plankgas de wereld rond om een anarchist te belemmeren in het ontketenen van wereldwijde chaos… En om de man die hen tot een familie maakte thuis te brengen.

Fast & Furious 8 draait ook in Nederland nu in de bioscopen!

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!