The Devil Wears Prada

Fashion en Hollywood gaan samen als pindakaas en jam. Het was dan ook bijna onmogelijk een keuze te maken uit de zee van modefilms. Gaan we voor Anna Wintour, Coco Chanel of toch mannelijk fashionmodel van het jaar Derek Zoolander? Toch is het ons gelukt: dit zijn de 7 modefilms die je absoluut moet hebben gezien! 

7. Valentino: The Last Emperor

Valentino Garavani heeft zijn carrière gewijd aan fashion en is nu een van Italië's bekendste figuren. Valentino: The Last Emperor volgt het leven van deze oh-zo-populaire fashion icoon. De documentaire film vertelt ook het verhaal van zijn relatie met zakenpartner Giancarlo Giammetti. Een verhaal van liefde, verdriet en natuurlijk fashion! De film behandelt de 2006 zomercollectie, een terugblik op zijn carrière van 45 jaar en uiteindelijk hoe deze carrière op dramatische wijze tot een eind kwam. 

 

6. Zoolander

Met een ietwat vreemde kijk op de modewereld, is Zoolander een van die domme komedies waar je toch om blijft lachen. Fashionmodel Derek Zoolander, wordt gehypnotiseerd en krijgt een simpele opdracht mee: vermoord de premier van Maleisië. Ben Stiller (waarvan de geruchten rondgaan dat hij in de nieuwe Fast and Furius zou spelen) is niet alleen de hoofdrolspeler, hij regisseert hem ook nog! 

 

5. Prêt-à-Porter (Ready to Wear)

Paris Fashion Week is een van de belangrijkste weken voor iedereen in de mode wereld, maar vooral voor Olivier de la Fontaine, de baas van de modecommissie. Het is dus wel erg toevallig als hij vlak hiervoor op een stuk brood stikt en doodgaat... Wie zit hierachter? 

 

4. Dior and I

Neem een kijkje in het leven van fashion icoon Christian Dior. Je krijgt een blik achter de schermen bij een hoop van zijn unieke creaties en duikt in de wereld van dit fashion-icoon. Hoe worden zijn meesterwerken gemaakt? Hoeveel werk zit hierachter? De ontwerpers staan onder druk, ervaren continu stress en moeten alles op tijd af te zien hebben. Gaat het ze lukken?

 

3. Coco avant Chanel (Coco Before Chanel)

Heb je altijd al willen weten hoe Chanel zo bekend werd? Hoe ze zulke grote hoogtes heeft bereikt en haar merk zo iconisch werd? Haar leven zag er niet altijd zo uit. Coco Chanel groeide namelijk op in een compleet andere wereld - eentje van armoede. Je hoort het al aan de naam, in Coco avant Chanel, zien we het leven van Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel voor haar succes. 

Article continues after the ad
 

2. The September Issue

We kennen haar allemaal als het brein achter het Met Gala en als editor van Vogue: Anna Wintour! Als je echt van fashion houdt, moet je deze hebben gezien. We volgen Anna terwijl ze druk bezig is met de productie van haar blad Vogue van september 2007. Vogue woog toen meer dan 2 kilo, de grootste editie ooit! The September Issue geeft je een kijkje in de hectische productie van dit modemagazine. 

 

1. The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada is de topper van alle fashion films. Andrea "Andy" Sachs (Anne Hathaway) gaat werken voor een veel-eisende editor van een bekend fashion magazine, Miranda Priestly (Meryl Streep in een van haar beste rollen). Deze fashion-klassieker werd genomineerd voor 2 Oscars! Meryl Streep en Anna Wintour maakten een hilarische parodie die je ook even moet checken! 

 
Of liever een lekker snuggle lijstje? Hier vind je de 8 fijnste feel good films nu op Netflix!