Twee jaar nadat de serie Penny Dreadful de nek om werd gedraaid, komt de serie weer tot leven. Showtime kondigde vandaag aan dat de serie terugkomt met een nieuw hoofdstuk onder de naam Penny Dreadful: City of Angels.

Fantasyserie Penny Dreadful werd drie seizoenen lang op de Amerikaanse zender Showtime uitgezonden. De titel refereert naar 'Penny Dreadfuls', wat lugubere Britse thrillerverhalen uit de 19e eeuw zijn (over o.a. Abraham Van Helsing en Frankenstein). Na drie seizoenen werd de stekker uit de serie getrokken, tot ongenoegen van de vele fans. (Ps: fan van Penny Dreadful? Dan ga je ook zéker lekker op deze 5 horrorseries.)

City of Angels pakt het verhaal een stukkie later op, in 1938 in Los Angeles. Hier vindt een conflict plaats tussen het Mexicaans-Amerikaanse folklore-karakter Dame van de heilige dood en de duivel. En dat betekent een oorlog vol supernatuurlijke elementen en bloedvergieten.

Article continues after the ad

De maker én uitvoerend producent van Penny Dreadful pakt zijn baan weer op en hoopt met de productie van City of Angels in 2019 te starten.