Sorry, Harry Potter-fans, slecht nieuws: Fantastic Beasts 3 gaat toch wat later in productie dan gepland. Het gerucht ging dat deel drie eigenlijk in november 2020 zou uitkomen, maar die datum kun je uit je agenda schrappen...

More content below the advertising

En dat is toch een teleurstelling. Die enorme twist aan het einde van bioscoophit Fanstastic Beasts: The Crimes of Grindelwald schrééuwt om antwoorden. Volgens Collider moeten we daar iets langer op wachten: het filmen begint nu pas aan het einde van 2019 in plaats van in de zomer…
 

 

En Ezra dan?

Als reden voor het uitstel meldt Warner Bros. dat het productieteam meer tijd neemt om voorbereidingen te treffen. Onduidelijk is nu of de film überhaupt wel in 2020 uitkomt; hoogstwaarschijnlijk niet. ‘Credence Barebone’-acteur Ezra Miller is hier vast niet zo blij mee. Zijn Flash-film – die door Fantastic Beasts 3 al in de problemen kwam – moet nu óf veel eerder beginnen met filmen óf wéér uitgesteld worden.
 

Toekomstkijken

Het Harry Potter-universum staat door die ene twist (je weet meteen welke) op scherp. Beter gezegd: het gooit alles dat we dachten te weten overhoop! Geen paniek: Superguide zette eerder al uiteen wat er nog allemaal gaat gebeuren in de komende drie Fantastic Beasts-films (ja, er komen er nog drie!).
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.