Mads Mikkelsen in Fantastic Beasts?

We vertelden jullie laatst dat Mads Mikkelsen gecast is als Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Hij vervangt Johnny Depp die gevraagd werd te vertrekken. En dat zijn natuurlijk grote schoenen om te vullen! De Deense acteur vertelt over zijn plannen voor de rol.

Een brug naar Johnny Depp

Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp in de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts 3. De Deense acteur vertelt EW meer over zijn beslissing om de rol van Gellert Grindelwald op zich te nemen. Hij laat weten dat hij zich het personage eigen zal maken. Hij vindt het echter ook belangrijk dat zijn versie nog wel een soort connectie heeft met hetgeen Depp heeft neergezet: "Er moet een brug zijn tussen wat Johnny deed en wat ik ga doen. En tegelijkertijd moet ik het personage me ook eigen maken. We moeten een paar links vinden [naar de vorige versie van het personage] en een aantal bruggen, zodat het niet helemaal loskomt van wat [Johnny] al meesterlijk heeft neergezet."

Article continues after the ad

Mikkelsen als eerste keus

Naar verluidt was Mikkelson de eerste keuze van Fantastic Beasts 3-regisseur David Yates. Hoewel Mikkelsen aanvankelijk geruchten over zijn casting afdeed als onzin, werd uiteindelijk toch bevestigd dat de Deense acteur de rol van Depp zou overnemen. Depp werd gevraagd om te vertrekken na het verliezen van zijn rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun voor smaad.

Fantastic Beasts 3 staat na uitstel, uitstel en nog meer uitstel inmiddels gepland voor een release in juli 2022.