Celblok H-fans overhandigen petitie aan zender

Die-hard fans van de Nederlandse gevangenisserie Celblok H verzamelden zich vanmiddag bij het kantoor van de zender SBS om te demonstreren voor het behoud van de serie.

More content below the advertising

Einde

In april maakte SBS bekend dat er na 46 afleveringen en vier seizoenen een einde kwam aan de gevangenisserie Celblok H. Fans waren het er niet mee eens en richtten een Facebookpagina op: ‘Celblok H moet doorgaan’.

Petitie

Ook werd er een petitie gestart. Ruim 5800 mensen zetten hun handtekening voor het behoud van de serie. De petitie werd vandaag door de fans overhandigd aan SBS. Erg groot was de opkomst niet: in de plaats van de verwachte 200 mensen, stonden er een kleine 25 bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar wel met spandoeken en in zelfgemaakte gevangeniskleding. 

Seizoen 5?

Jaap Paulsen, hoofd Communicatie en PR van SBS, nam de petitie in ontvangst. Of er een vijfde seizoen komt? “Ik kan geen hoop bieden, maar het zal wel besproken worden. Een dramaserie als dit is voor SBS ook een pareltje, het is geen lichtzinnige beslissing om ermee te stoppen. Het protest heeft in ieder geval onze aandacht." De fans kregen volgens Het Parool wel een dvd mee naar huis.

Celblok H

De successerie was vanaf 2014 op televisie en trok met de eerste aflevering bijna 1,2 miljoen mensen. Hoofdrolspeelster Isa Hoes hoopte ook nog op de terugkeer van de serie. In april vertelde ze aan Lex Gaarthuis van Radio 10 dat er wat haar betreft best nog ruimte is voor een doorstart. "Er zijn zoveel series en personages die opeens terugkeren. Ik roep ook wel steeds dat ik eruit was, maar je weet maar nooit. Alles kan. Dat was in Penoza ook. Monic Hendrickx was zogenaamd ook dood in Penoza.”

Ook Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Medina Schuurman, Immanuelle Grives en Christine van Stralen hadden rollen in Celblok H.

Terugkijken

Celblok H nog nooit gezien of heb je nog een hoop afleveringen in te halen? Op de website van SBS kun je alles terugkijken. 

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!