Famke Louise, Jinek, ikdoenietmeermee

Famke Louise kreeg vanavond alle ruimte in Jinek om haar frustraties te uiten. Het gaat de zangeres met haar hashtag #ikdoenietmeermee niet zozeer om het wel of niet volgen van de coronamaatregelen, maar meer om de gevolgen van deze hele coronacrisis. Kijkers zijn daarentegen minder overtuigd van haar standpunten.

Article continues after the ad

Famke Louise heeft volgens eigen zeggen echt wel respect voor alle zorgmedewerkers en dus geen 'schijt' aan alles. Maar daar gaat het haar dan ook niet om. "Met deze post had ik een hele andere intentie. Het gaat mij gewoon om de maatschappij. Mensen kunnen hun ding niet meer doen, mensen raken hun baan kwijt, de entertainmentindustrie gaat kapot en veel mensen lijden eronder. Daar is te weinig aandacht voor!" 

Stiefvader

Als voorbeeld noemt de met een spiekbriefje voorbereide zangeres haar stiefvader die nu niet meer als piloot kan vliegen. "Ik heb heel veel respect voor mensen in de zorg, maar ik heb ook respect voor die mensen die zonder geld thuiszitten. Ik zeg alleen maar: Kabinet, toon wat medeleven!" 

Standpunt maken

Famke wilde dus met deze hashtag vooral de spotlight op zich gericht krijgen. "Deze hashtag was nodig, want anders zat ik hier nu niet om mijn standpunt te maken. Daarom heb ik nu mijn verhaal kunnen doen", wil ze benadrukken. "Ik weet niet of ik de volgende keer weer deze hashtag ga gebruiken. Misschien zal ik 'm wel veranderen. Maar ik vind wel dat er iets moet veranderen vanuit de politiek naar de maatschappij." Famke denkt dus niet dat deze media-aandacht ook was verkregen met een andere hashtag.

Reacties op Twitter

De hele dag stromen de reacties op social media en in de media al binnen, dus uiteraard ook weer op dit tv-optreden van Famke Louise. En die reacties zijn zeker niet mals voor de jonge zangeres. "Wel oprecht sneu dat Famke Louise niemand in haar omgeving heeft die haar in bescherming neemt. Je merkt aan alles dat ze geen idee heeft wat haar standpunt nu eigenlijk is", aldus een Twitteraar. Lees hier de overige reacties van vooral verwarde kijkers.