Famke Louise

Zangeres/influencer Famke Louise is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Als ze geen ergernis wekt met een rare #ikdoenietmeermee-campagne, straalt ze in het populaire The Masked Singer. In de nieuwe Grazia vertelt ze (met mondkapje!) dat ze last heeft gehad van een burnout.

In Grazia vertelt Famke Louise dat ze de laatste tijd behoorlijk met zichzelf in de knoop zat. “Mijn hele imago was door iemand anders in elkaar gezet. Ik had wel inspraak, maar wist op een gegeven moment niet meer wie ik wilde zijn.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond. Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het Coranavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta. Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen. Veel liefs, Famke Louise

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

Vlak vóór haar deelname aan #ikdoenietmeermee brak ze met het managementbureau van Ali B: waarschijnlijk omdat ze het zelf ook allemaal even niet meer wist. Door de tijd die ze over had vanwege de lockdown dacht ze veel na, en werd ze geconfronteerd met haar eigen situatie. “Ik ben veel te lang weggelopen voor bepaalde zaken. Dat zorgde ervoor dat ik allemaal rare sprongen ging maken en mezelf een beetje verloor.”

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes, daar is-ie: de nieuwste Grazia. Ditmaal siert Famke Louise de cover mét – jawel – een mondkapje. Famke vertelt openhartig over haar Jinek-debacle, nieuwe Videoland-documentaire en de tijd waarin het even iets minder goed met haar ging. We hebben het over Adele haar nieuwe look en het nieuwe boek van Koen Kardashian. Je leest het heftige verhaal over een donorhart op je elfde: ’Elke drie maanden is het spannend: kom ik door de hart-APK?’ Enne, we leggen je uit hoe je stoere en luxe fashion items met elkaar combineert. Want waarom zou je moeten kiezen? Ook zetten we een aantal tijdloze items voor in je garderobe op een rij én geven we je beauty tips and tricks voor een stunning herfstlook. Niet te vergeten: we geven je tips voor een happy leven – oftewel: ‘Zo reken je af met gezeik.’ Dit en nog véél meer lees je in de nieuwe Grazia, die vanaf morgen in de winkel ligt. Dus… Get it while it’s hot! Beeld: Martin Sweers #FamkeLouise #KoenKardashian #Adele

Een bericht gedeeld door Grazia Nederland (@grazia_nl) op

Volgens Famke Louise heeft ze haar leven carrière nu een stuk beter op de rails. “Ik moest een andere weg inslaan en ben veel sterker uit die burn-out gekomen.”

The Masked Singer

Na de blamage van de #ikdoenietmeermee-campagne, die Famke Louise niet zelf begon, maar waar ze wel het boegbeeld van werd (omdat andere deelnemers hun steun stilletjes introkken), probeerde de zangeres zich te verdiepen in de coronacrisis, geholpen door Diederik Gommers. Nadat ze haar excuses aanbood, en omdat Gommers haar vragen altijd serieus nam, kwam ze er uiteindelijk redelijk ongeschonden uit.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

IK BEN DE AAP!!! #themaskedsinger @rtl.nl

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

Nadat ze eerst écht voor aap stond, straalde ze daarna als Aap in… The Masked Singer!