In een nieuwe promo om de hervatting van het vijftiende seizoen van Family Guy te teasen, nemen Brian en Stewie Game of Thrones én Ballers op de hak.

The Simpsons & Family Guy

Komende zondag keren de meest succesvolle FOX-animatieseries ooit terug op televisie. In het geval van The Simpsons gaat het om de hervatting van alweer het 26e seizoen, en Family Guy gaat verder met seizoen 15. Voor The Simpsons werd een promovideo uitgebracht waarin Donald Trump op de hak werd genomen; bij Family Guy hield men het wat minder politiek.

In de clip bespreken Brian en Stewie de mogelijkheid om samen een Bed & Breakfast te beginnen. "Laten we het proberen", zegt Brian. "Het kan niet erger zijn dan toen ik in de Night's Watch zat." Daarop volgt een cutaway zoals we die gewend zijn van de animatieserie. Hierin zit wel een flinke spoiler voor wie het einde van seizoen 5 van Game of Thrones nog niet heeft gezien. Chris Griffin komt ook nog langs om de draak te steken met Ballers, de comedyserie met Dwayne "The Rock" Johnson.

Zondag

In de Simpsons-aflevering van komende zondag komt Bart in de problemen (het zal eens niet) en moet hij als straf tijd doorbrengen met de moeder van (Principal) Skinner. Hij ontdekt de nodige voordelen aan het chillen met de oudjes, maar ziet op den duur ook de gevaren ervan ...

In de aflevering van Family Guy wordt Peter de tijdelijke rector op de middelbare school, en gebruikt Meg zijn nieuwe macht om wraak te nemen op de pestkoppen. Het Bed & Breakfast dat Brian en Stewie daadwerkelijk openen, verandert al snel in een bordeel ...

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.