Seth MacFarlane kennen we vooral als bedenker van animatiehits als Family Guy en American Dad. Zijn volgende serie is een parodie op de klassieke sciencefictionreeks Star Trek.

Article continues after the ad

Trekkie

Seth MacFarlane brak door met de animatiereeks Family Guy en tekende later voor komische films en series als Ted en American Dad. Maar wat minder mensen weten is dat MacFarlane ook een enorme Trekkie is. Hij liep dan ook al langer rond met het idee om zijn komische talenten combineren met zijn liefde voor Star Trek. Het resultaat is The Orville, een sciencefictionparodie die in september zijn televisiepremière zal beleven.

Ex-vrouw

In The Orville krijgt de net gescheiden Ed Mercer (gespeeld door MacFarlane) de leiding over het ruimtevaartuig U.S.S. Orville. Daar moet hij met een crew bestaande uit mensen en buitenaardse wezens de verste uithoeken van het heelal verkennen. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, krijgt zijn ex-vrouw de functie van Eerste Officier op het schip. Wie zal het schip als eerste ten onder brengen? Kwaadaardige aliens of de twee ex-geliefden? Leuk weetje: de pilot van The Orville is geregisseerd door niemand minder dan Jon Favreau, de regisseur van Iron Man en The Jungle Book!