3 van de 10 beste familiefilms op Netflix

Op zoek naar leuke familiefilms op Netflix? Wij speurden de streamingdienst af naar de beste films voor het hele gezin. En al zeggen we het zelf: het resultaat mag er zijn! Hieronder vind je de 10 beste familiefilms nu op Netflix.

10. How to Train Your Dragon

De jonge Viking Hiccup wil graag op zijn draken dodende vader lijken. Wanneer hij echter bevriend raakt met Toothless, de meest gevreesde draak van zijn soort, leert hij dat draken helemaal niet zo eng zijn als hij dacht. De opbloeiende vriendschap tussen Hiccup en Toothless in How to Train Your Dragon is dankzij de actie en humor leuk voor jong en oud!

 

9. Hugo

Een gezinsvriendelijke film van Martin Scorsese? Met Hugo bewijst de regisseur dat hij ook enorm sfeervolle films voor de hele familie kan maken. Hugo vertelt het verhaal van een weesjongetje in Parijs. Het is zijn werk om de klokken van het station te onderhouden, maar eigenlijk wil Hugo niets liever dan de mysterieuze robot van zijn overleden vader aan de praat krijgen...

Article continues after the ad

 

8. The Lego Movie

Op nummer 8 in ons toplijstje met de beste familiefilms op Netflix vind je The Lego Movie. Aangezien vrijwel iedereen opgegroeid is met Lego is het geweldig om er een hele wereld mee gebouwd te zien. En dan hebben we het nog niet eens over het geweldig grappige script en de sterrencast met stemmen van Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Morgan Freeman, Liam Neeson en meer!

 

7. Jumanji

Netflix kent talloze leuke familiefilms. Het opstellen van dit toplijstje was dus nog best lastig… Een van de titels die volgens ons echter onder geen beding mocht ontbreken, is Jumanji! We hebben het dan specifiek over de originele film met Robin Williams. Maar vooruit: de nieuwe films met Dwayne Johnson zijn eigenlijk ook best geschikt voor het hele gezin!

 

6. Charlie and the Chocolate Factory

Je vindt in deze lijst maar liefst twee boekverfilmingen van Roald Dahl. We beginnen met Charlie and the Chocolate Factory. Deze film met Johnny Depp in de hoofdrol is geregisseerd door Tim Burton. En met dat dreamteam weet je vrijwel zeker dat je goud in handen hebt! We kunnen je Edward Scissorhands en Corpse Bride bijvoorbeeld ook van harte aanbevelen als leuke familiefilms!

 

5. Back to the Future

Een van onze favoriete eighties comedies is ook meteen een van de beste familiefilms ooit gemaakt. We hebben het natuurlijk over Back to the Future! In deze klassieker wordt de 17 jaar oude Marty McFly per ongeluk naar het verleden gestuurd. Vervolgens moet hij ervoor zorgen dat zijn ouders daadwerkelijk verliefd op elkaar worden… En dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan!

 

4. Matilda

Daar is de tweede Roald Dahl-boekverfilming: Matilda! De schattige boekenwurm Matilda heeft het thuis niet gemakkelijk. En ook op school heeft ze het niet bepaald naar haar zin… Gelukkig kan Matilda echter wel altijd terecht bij haar lerares Miss Honey! P.S. Ben je benieuwd hoe het nu is met hoofdrolspeelster Mara Wilson? Wij zochten het laatst voor je uit!

 

3. Spirited Away

Wat waren we blij toen al die Studio Ghibli-films toegevoegd werden aan het aanbod van Netflix! We besloten zodoende meteen over te gaan tot een ranking. Onze nummer één laat zich niet lastig raden: Spirited Away, een van de beste familiefilms ooit gemaakt. Want zoals altijd zit er weer een mooie boodschap in voor kinderen én hun ouders!

 

2. Despicable Me

Poeh, het lijkt wel alsof er steeds meer animatiefilms worden gemaakt! Zodoende is het belangrijker dan ooit om met een origineel idee te komen. Bijvoorbeeld door de schurk eens tot held te bombarderen. Dat gebeurt in Despicable Me met Gru, die best gemene dingen doet en tegelijkertijd te klungelig en te grappig is om echt eng te zijn!

 

1. E.T. the Extra-Terrestrial

De hartverwarmende klassieker van Steven Spielberg vinden wij de beste familiefilm op Netflix. De alien E.T. wordt achtergelaten op aarde tijdens een verkenningstocht. Zo komt hij in contact met het jongetje Elliott, die hem geheimhoudt voor zijn familie. Maar de Amerikaanse overheid is ondertussen de alien op het spoor. Ondertussen wordt Elliott zo bevriend met E.T. dat ze zelfs een psychische band met elkaar krijgen.

 

En daarmee komen we aan het einde van onze toplijst met de 10 beste familiefilms op Netflix! Op zoek naar meer fijne titels op de streamingdienst? We houden maandelijks voor je bij wat de beste films en de beste series op Netflix zijn! O, en wil je een avondje film kijken zonder de kinderen? Check dan vooral ook de beste horrorfilms op de streamingdienst!