Geert en Angela in Boer zoekt Vrouw

Vorige week mocht boer Geert uit Boer zoekt Vrouw 52 kaarsjes uitblazen. Vorig jaar werd die verjaardag echter gekenmerkt door een hartverscheurend familiedrama, zo onthult weekblad Story.

Article continues after the ad

Story sprak met een buurman van Geert en die vertelt hoe de akkerbouwer vorig jaar, rondom zijn verjaardag, in twee weken tijd zijn vader én moeder verloor. "Dat was echt geen toeval", aldus de buurman.

Ouders verloren

"Zijn vader overleed volkomen onverwacht en dat kon zijn moeder niet aan", zo vertelt hij. "Je moet bedenken dat die mensen van een andere generatie waren. Die hebben meer dan vijftig jaar alles samen gedaan, en altijd op elkaar gesteund en vertrouwd. Geert zag natuurlijk wel hoe hard de klap van het overlijden van zijn vader bij zijn moeder aankwam, maar hij had het idee dat ze nog wel zou bijtrekken." Dat gebeurde dus niet. De buurman denkt dat de moeder van Geert dit grote verlies gewoonweg niet aankon. "Zij is binnen twee weken ook overleden, echt aan verdriet."

Deelnemers BzV

Vanwege de coronacrisis kon Geert zijn recente verjaardag natuurlijk niet groots vieren. Iets dat hij normaal gezien wél doet. "Normaal gesproken geeft hij een heel groot feest voor zijn verjaardag, waar ongeveer het halve dorp naartoe komt." De privélevens van BzV-kandidaten en deelnemers liggen - niet alleen bij Geert - al weken onder een vergrootglas. Het gigantisch populaire tv-programma zorgde voor een aantal geruchten, bijvoorbeeld over de 'opgelichte' Geert Jan. Helaas kent al deze extra aandacht en populariteit ook een keerzijde. Zo kreeg Bastiaan al flink wat ongevraagde adviezen en werd boerin Annemiek zelfs bedreigd...

Hoe het echt afloopt met de liefdeslevens van de Boer zoekt Vrouw-boeren, bijvoorbeeld met Geert en zijn Angela, zien we op 10 mei: dan komt de grote reünie-aflevering op NPO 1!