Peter R. de Vries

De familie van Peter R. De Vries heeft online de rouwadvertentie gedeeld die vandaag in verschillende kranten staat. Ondanks het verdriet eindigt de boodschap positief: “Pap, het komt goed!”

Peter R. de Vries overleed op 15 juli, nadat hij op 6 juli werd neergeschoten in Amsterdam. Ruim een week werd gevreesd voor zijn leven en uiteindelijk kon De Vries deze strijd niet winnen. Heel Nederland was in shock door de brute aanslag op De Vries en in de dagen na zijn overlijden werd uitgebreid stilgestaan bij wat hij bereikt had.

De Vries was de laatste jaren zó vaak op televisie te zien dat men zijn aanwezigheid voor lief nam, maar achteraf bleek pas écht hoezeer hij door iedereen gemist zou worden. In eerste plaats natuurlijk door zijn familie en naasten: zijn zoon Royce De Vries plaatste vandaag de rouwadvertentie voor zijn vader online. “Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricaden van recht en onrecht is een einde gekomen…”

Article continues after the ad

Kelly, Royce en (zijn ex-vrouw) Jacqueline noemen De Vries “De meest fantastische vader die een mens zich kan wensen.” Daarnaast vertellen ze nog één keer de leefregels waar De Vries zichzelf aan hield. “Blijf wie je bent; houd als het nodig is je rug recht; kom op voor zwakkeren en minderheden; zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel. En breng dat weer over naar je kinderen. Dan komt het allemaal goed.”

Afscheid van Peter R. De Vries

Bovenaan de advertentie staan nog twee fragmenten uit songteksten die veel betekenden voor De Vries: Someone Just Like You, van K’s Choice én Guaranteed van Eddie Vedder. Het laatste nummer speelde Douwe Bob deze week bij Humberto, als eerbetoon.

Het overlijden van Peter R. de Vries heeft een diepe indruk achtergelaten bij veel Nederlanders. De familie laat weten dat “iedereen is uitgenodigd om afscheid van hem te nemen.” Op wat voor dit manier dit kan maakt de familie op een later tijdstip bekend.