De spraakmakende Michael Jackson-docu Leaving Neverland houdt sinds de première op het Sundance-festival vele fans en tegenstanders in zijn greep. De film, die het vermeende kindermisbruik van Jackson aan het licht brengt, mag volgens Michael’s familie absoluut niet op tv komen.

Article continues after the ad

Advocaten van de Jackson-familie stuurden deze week een gedetailleerde brief aan HBO, in handen van The Hollywood Reporter (lees ‘m hier in zijn geheel), met het verzoek om samen te praten. De familie wil absoluut niet dat de ‘pedodocu’ op de buis komt. Zij geloven tenslotte dat Michael onschuldig is.
 

 

Vooralsnog staat de première gepland voor 3 maart, bij ons komt de film op 8 maart op tv.
 

Ruzie

Het begint dus op te lopen tot een ruzie met alleen maar verliezers, zo lijkt het. In de eerste plaats natuurlijk ook voor de hoofdrolspelers van de docu, Wade Robson en James Safechuck, die beweren dat Michael ze – toen ze nog kinderen waren - op verschillende manieren seksueel misbruikte.
 

Fans van Michael Jackson kunnen het óók niet meer aan: ze zijn een petitie gestart in de hoop dat Leaving Neverland niet op tv komt.
 

 

Woest

Eerder klapte de familie al bijna uit elkaar van woede. Volgens de nabestaanden bewijzen eerdere rechtszaken dat de King of Pop onschuldig is. De regisseur van Leaving Nederland sloeg meteen terug: “They have a very precious asset to protect. Every time a song plays, a cash register goes ‘ka-ching’. It doesn’t surprise me that they’ve come out fighting in defense of their asset.”

De VPRO zendt de docu op 8 maart uit op NPO 3. In zijn geheel! (de volledige vier uur dus)