De Meilandjes

Iedereen heeft zo zijn gewoontes op vakantie. Toeristenshops afstruinen, lokale specialiteiten proeven, dat soort dingen. Zo ook de Meilandjes, die in Italië waren en zich oriënteerden op een Chat-, nee, pardon, een casa!

Het 'Funda-gen' staat altijd 'aan' bij Martien en Erica Meiland. Zo ook in de Chateau Meiland-aflevering van gisteren, waarin de fam, met een toen nog hoogzwangere Maxime (inmiddels is ze bevallen van een kerngezonde dochter), naar Italië gaat voor zaken. Martien wil namelijk shawls gaan verkopen en in Italië kon hij alvast stoffen en designs checken. Maar... het huizenbloed kruipt waar het niet gaan kan. 

Casa di Meiland

Ooit wilden Martien en Erica in Italië wonen, vertelde de Chateau Meiland-voice-over, maar ze kozen toch voor Frankrijk. Maar toen ze ergens op straat een makelaarskantoor tegenkwamen, moesten ze natuurlijk even in de etalage kijken. Ze stuitten op een huis van 3,2 miljoen euro maar dat werd te duur bevonden. Ook viel Maxime's oog op een huisje aan het water. "Dit is er ook één. 350 maar."

Dromen

Volgens Martien is het gewoon leuk om altijd te blijven dromen over dit soort dingen. "Even kijken in die etalages. Daar krijg je inspiratie van. Als je eenmaal thuis bent, dan denk je: nou, nee. Óf, we gaan verder op het internet zoeken." Of het ook echt bij dromen blijft? Erica nam een foldertje mee met huizenprijzen, dus... we sluiten niets uit. 

Article continues after the ad

Meiland-panden

Aan de andere kant: de fam heeft het misschien ook al druk genoeg met de panden die ze al wél in bezit hebben. Zo verhuisden ze niet lang geleden naar een villa in Noordwijk, maar daar is het zó druk door hysterische Meiland-fans, dat Martien en Erica dít huis hebben gekocht. Daar zit een dikke lap grond omheen tegen de pottenkijkers. En dan bezitten ze natuurlijk ook nog hun Chateau Marillaux in Frankrijk, dat nog steeds in de verkoop staat.

Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.