Op Memorial Day herdenken Amerikanen gesneuvelde militairen, en staan ze stil bij mensen die ze hebben verloren. Worstelaar Hulk Hogan dacht met weemoed terug aan zijn fijne dagen met Jackass-ster Bam Margera… Wacht eens even, is die dood?

More content below the advertising

Deze Memorial Day bracht Hulk Hogan een ontroerende aan zijn overleden vriend; zijn goede, goede vriend Bam Margera, bekend van Jackass en Viva La Bam!

Maar wacht eens even… Bam Margera is toch helemaal niet dood? Zijn televisie- en filmcarrière wel, maar dat bedoelt de Hulkster hier niet! Kijk maar! De Margera’s zaten ondertussen lekker te chillen in hun zwembad!

Verkeerde Jackass

Hulk Hogan haalde Bam per ongeluk door elkaar met Jackass-collega Ryan Dunn. Dunn kwam in 2011 om het leven, toen hij aangeschoten zijn Porsche tegen een boom parkeerde. Dunn reed volgens het politieonderzoek ruim 200 kilometer per uur, bij het ongeval kwam ook zijn passagier Zachary Hartwell om het leven.

Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je even vergeet welke boezemvriend ook alweer overleden was. Toch roept Hulk Hogans tweet een paar interessante vragen op. Dacht hij al die tijd al dat Bam Margera dood was? Is hij nu superblij dat dit toch niet het geval is? Margera zelf heeft nog niet gereageerd op de ontstane verwarring.

Hoe goed ís de vriendschap tussen Bam en Hulk eigenlijk? Hogan tweette dat hij graag weer eens met Bam had willen afspreken: gaat hij dit nu ook werkelijk doen?

Hoewel de situatie nogal pijnlijk is voor alle partijen, is Hogans verwarring (een beetje) begrijpelijk. Margera haalde voor Jackass de meest bizarre stunts uit. Na Dunns ongeluk in 2011 vertelde Margera dat zijn collega altijd gevaarlijk reed, en vrienden al langer vreesden voor een fataal ongeluk.

In 1996 sloegen Dunn en Margera al eens acht keer over de kop, op dezelfde plek waar Dunn in 2011 zou overlijden. Misschien haalde Hulk Hogan die verhalen een beetje door elkaar…

Anyway, bel Bam, Hulk! Doe iets leuks met je boezemvriend, nu het nog kan!

More content below the advertising

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen de afgelopen week op de streamingservice. Met onder meer Woody Harrelson als LBJ, het laatste seizoen van Bates Motel en een nieuw seizoen van Rebellion

Films

LBJ
Over enkele weken is Woody Harrelson op Netflix te zien in de thriller The Highwaymen, waarin hij samen met Kevin Costner een stel Texas Rangers speelt dat jacht maakt op Bonnie en Clyde. Wellicht heeft Netflix nu LBJ aan de programmering toegevoegd om Woody alvast weer een beetje in de spotlights te zetten. In deze biopic speelt de gerenommeerde acteur de rol van president Lyndon Johnson.
 

More content below the advertising

 

Sinister II
Horrorliefhebbers kunnen voor hun wekelijkse dosis griezelwerk terecht bij Sinister II uit 2015. Dit vervolg op het doodenge Sinister uit 2012, waarin tekeningen tot leven komen, was dan misschien niet zo best ontvangen als het eerste deel, toch valt er voor horrorfans nog genoeg te genieten.

My Big Fat Greek Wedding 2
De eerste My Big Fat Greek Wedding-film was toen deze uitkwam één van de meest onverwachte successen ooit in Amerika. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Het succes van deze tweede film haalde het niet bij dat van de eerste, maar de feelgood-factor is absoluut weer aanwezig.

Rundskop
Dit uiterst rauwe en harde drama van de Vlaamse regisseur Michael Roskam sleepte in 2012 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film in de wacht. Ook maakte de film van hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts een internationale ster.

De Verbouwing
Regisseuse Will Koopman is vooral bekend als de dame achter de razend succesvolle Gooische Vrouwen-films, maar tussen deze twee kassuccessen door maakte ze in 2012 ook nog deze thriller. Tjitske Reidinga speelt de succesvolle zakenvrouw Tessa van Asselt, die door een al te ingrijpende verbouwing aan huis afstevent op een huwelijkscrisis en financiële rampspoed.
 

Series

Bates Motel
Freddie Highmore is tegenwoordig vooral bekend als de autistische arts Shaun Murphy uit The Good Doctor, maar zijn eerste grote rol was natuurlijk die van Norman Bates in Bates Motel. Deze serie was natuurlijk gebaseerd op Alfred Hitchcock’s klassieker Psycho uit 1960. Het vijfde en laatste seizoen uit de serie is nu ook te zien op Netflix.

Rebellion
De Ierse serie Rebellion vertelt over de nasleep van de gewelddadige Paasopstand die in 1916 plaatsvond in Dublin. Een groep Ierse revolutionairen komt in opstand tegen de strijdkrachten van de Britse bezetters. Het eerste seizoen dateert uit 2016, en nu is daar ineens het tweede seizoen. Beide seizoenen bestaan elk uit slechts vijf afleveringen, dus goed te doen voor wie een serie zoekt om in één weekend te bingen.

 

 

Het hele overzicht van wat er deze maand allemaal uitgekomen is kun je hier terugzien.

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.