Een paar weken geleden kwam ons het geweldige nieuws ter ore dat er in totaal maar liefst vijf films van Fantastic Beasts komen. Nu blijkt dat dat niet alleen voor ons, maar ook voor de cast van de film een verrassing was. De allerlaatste trailer van de film vind je overigens hierboven.

Article continues after the ad

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne, die de hoofdrol speelt in in ieder geval de eerste film, vertelde dit aan een verslaggever van Entertainment Weekly. "Toen ze opeens zei dat er vijf films kwamen, was dat echt nieuws voor ons”, aldus Redmayne, die werd bijgestaan door collega Katherine Waterston. Met ’ze’ refereert hij naar schrijfster J.K. Rowling, die verantwoordelijk is voor het script.

Vijf films

Op een evenement voor fans onthulde Rowling eerder in oktober het grote nieuws. Op haar twitterpagina was ze vervolgens nog wel even bezig met toelichting geven, aangezien de fans het fijne van het nieuws wilden weten. Er was echter niet meer te vertellen dan dat er vijf films komen. ”5. Five. Cinq. Fünf. Cinco. Cinque”, aldus Rowling met humoristische insteek.

Passie

Met die vier extra films is ook Redmayne blij: "J.K. heeft zo'n passie voor het verhaal vertellen, en we krijgen daar nu een glimp van te zien. Maar er zit een groter verhaal achter, over goed en kwaad, dat van epische kwaliteit is. Ik snap wel dat ze meer tijd nodig heeft om dat goed te vertellen.”

16 november

Op 16 november beleeft Fantastic Beasts and Where to Find Them haar Nederlandse première. De film gaat over Newt Scamander die in het kader van onderzoek voor zijn boek Fantastic Beasts, waarin allerlei magische dieren staan opgeschreven, op pad gaat. Naast Redmaye en Waterston spelen onder anderen Colin Farrell, Ron Perlman, Jon Voight en Ezra Miller in de film.